İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na konuştu. Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı'nın "Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin Türkiye’ye verdiği zararın itirafnamesi" olduğunu belirterek, “Damat bakan bu defa kayınpederinin 2023 hedeflerini bile boşa çıkarmayı başarmış” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, Albayrak'ın açıkladığı program ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 hedeflerini boşa çıkardığını belirtti. Akşener, "İktidar 2023 yılı için 2 trilyon dolar milli gelir demişti. Damat bakan 875 milyar dolar milli gelir diyor. İktidar 2023’te Türkiye’yi en büyük ilk 10 ekonomiden biri yapmayı vaat etmişti. Damat ise ilk 20 ekonomi arasında kalabilmeyi hedefliyor" diye konuştu.

TÜM RAKAMLARI “ÖNEMSEMEDİĞİ” DOLARLA VERİYOR

Akşener konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Geçen hafta yine ve yeniden yeni bir ekonomik program açıkladı. Programın teması da ‘Damat nereye bakıyor’ olarak belirlemişler. Yeni program Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin Türkiye’ye verdiği zararın itirafnamesi gibi. Damat bakan bu defa kayınpederinin 2023 hedeflerini bile boşa çıkarmayı başarmış. İktidar 2023 yılı için 2 trilyon dolar milli gelir demişti. Damat bakan 875 milyar dolar milli gelir diyor. Bu arada doları önemsemiyor, ama tüm rakamları da dolar olarak açıklıyor. İktidar 2023’te Türkiye’yi en büyük ilk 10 ekonomiden biri yapmayı vaat etmişti. Damat ise ilk 20 ekonomi arasında kalabilmeyi hedefliyor. Türk ekonomisi damadının mıncıklayacağı oyun hamuru değildir. Türkiye Cumhuriyeti de sizin deneme tahtanız değil. Türk Lirası değerli ise milletin alım gücü artar. Ama beyefendiler damat bakanı eleştiriyoruz diye bize kızıyorlar. Damadın bakan olmasını Türkiye’ye yakıştıramıyoruz. Sadece damat olduğu için değil gelmiş geçmiş en kötü ekonomi yönetimini sergilediği için kızıyoruz."