İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, il ziyaretleri kapsamında Kayseri'nin İncesu ilçesinde esnafla bir araya geldi.

Ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Akşener, Ümit Özdağ’ın iddiaları üzerine İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun mahkeme yoluna başvurması hakkında, “Buğra Bey, iddia sahiplerinin hukuk yolu ile iddialarını ispatlamaları için bir fırsat tanımış. Şimdi iddia sahipleri gidecekler, ellerindeki bilgi, belge ne ise onları verecekler, mahkeme de bir karar verecek. O zaman işte akla kara birbirinden ayrılacak” dedi.  

'VATANDAŞIN DERDİ BAŞKA'

Ziyaretler sırasında konuştuğu kişilerin kendisine İYİ Parti içindeki tartışmaları sormadığını söyleyen Akşener, "Tabii medyanın ilgisini çekiyor fakat vatandaşın derdi başka. Yani gazeteci haklı soruyu sormaya ama vatandaş böyle bir soruyu sormuyor. Vatandaş, oğlunun Türkiye’yi terk etmesi ile ilgili duyduğu endişesini ağlayarak söylüyor. Süt besiciliği yapan, süt üreticisi gözleri dolu dolu şunu Meclis'te gündeme getirin diyor. Dolayısıyla ben şimdi bu soruyu cevaplamayı bu insanlara karşı ayıp hissediyorum, onun için görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler" şeklinde konuştu.

İSMAİL KONCUK: BÖYLE BİR ANLAYIŞ OLUR MU?

Bu arada İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, 81 il başkanının Ümit Özdağ hakkında, "İstanbul il Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğu" şeklindeki açıklaması nedeniyle suç duyurusunda bulunacağı çalışmalarına ilişkin, "Ümit Bey'in söylediklerini savunmak adına söylemiyorum, Sayın Özdağ'ın konuşması yargıya intikal etmiş bir konu ve yargı karar verecektir. İYİ Parti'nin kuruculuğunu yapmış bir milletvekiline karşı bu tavır her şeyden önce adil değil. Siz partinin adını İYİ Parti koyacaksınız ama iyi olmayı işinize geldiği zaman tercih edeceksiniz, gelmediği zaman tercih etmeyeceksiniz. Böyle bir anlayış olur mu? Bu sakat bir anlayıştır. Bu, bir siyasi harekete hiçbir şey kazandırmaz, sadece tartışılmasını sağlar" diye konuştu.

"Kongrede bu partinin 10 vekili kara listeye alınıp aşağılanırken, hakarete uğranırken ne yaptınız?" diye soran Koncuk, şunları söyledi:

"Önce bunun cevabını verin. Bunlar ahlaksız mıydı, ihanet mi ettiler? Net söylüyorum, bunun cevabını vermeden kimsenin alabileceği bir yol yok. Koca bir ayıptır. Bu çifte standart yanlıştır. Bir siyasi parti adaletten, haktan, hukuktan bahsediyorsa önce lekelenmeye çalışılan kendi milletvekillerine sahip çıkmalıdır. İl başkanlarımızın bu 10 milletvekiliyle bir problemi mi vardı? Kurucular Kurulu üyeleriyle  sorunları mı vardı? Bu adım olayı büyütmektir. Bu adım bir partiye yakışmaz, bu anlayışı şiddetle kınıyorum. Yazıklar olsun."