İYİ Parti’nin “Millet bu bizi çağırıyor” sloganıyla düzenlediği 2. Olağan Kurultay’ı bugün Anfa Altınpark’ta gerçekleşiyor.

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in tek aday olduğu Kurultay’da, son dönemde tartışmaya açılan İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere doğa hakları ve EYT’lilere ilişkin de mesajlar paylaşıldı.

Korona virüsü tedbirleri kapsamında seyircisiz yapılan kurultaya delegeler, az sayıdaki görevli ve basın mensupları dışında kimse alınmadı.

Kurultayın yapılacağı alanda ve çevresinde güvenlik önlemi alınırken, içeriye tek arama noktasından geçildi.

KURULTAYDA EYT, DOĞA VE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VURGUSU

Duvar'dan Müzeyyen Yüce'nin haberine göre İYİ Parti, kurultayı salgın nedeniyle CHP gibi açık havada yaparken, alanda AK Parti tarafından tartışmaya açılarak kadın örgütleri ve muhalefet partilerinin tepkisini toplayan İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin de mesajlar yer aldı.

Kurultay alanında ve kürsünün arkasındaki platformda“ İstanbul Sözleşmesi yaşatır”, “Kadına şiddete son” mesajları paylaşılırken, doğa hakları ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) da unutulmadı.

İYİ PARTİ’NİN KURULTAY RENGİ: YEŞİL

Alanda “Yaşama ve canlıya saygı” pankartları yer alırken, Meral Akşener’in konuşma yapacağı kürsü ve etrafında da yeşil renk hakim. Kurultayda dikkat çeken bir diğer nokta da EYT’lilere ilişkin pankartlar oldu. A

landa ve kürsüde “EYT kazanacak” mesajları yer aldı. Kurultayda korona virüsü tedbirleri kapsamda her yere el dezenfektanları yerleştirildi.

MERAL AKŞENER TEK ADAY

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in yeniden tek aday olduğu kurultayda kayıtlı bin 379 delege 150 kabinde oy kullanarak partiyi 2023 seçimlerine taşıyacak yönetim kadrosunu belirleyecek.