İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’un "İnsanlar kaçmak zorunda kalırlarsa, bence komşu ülkeler, Türkiye veya Afganistan’ın güvenli bölgeleri daha doğru" açıklamasına cevap verdi. Akşener, "Biz size 3 milyar euro verelim arkadaş, sen bizdekilerin tamamını al" dedi.

Meral Akşener, Bitlis'te esnafı ziyaret etti. Ziyareti sırasında toplanan kalabalığa seslenen Akşener, Avusturya Başbakanı Kurz'un, “İnsanlar kaçmak zorunda kalırlarsa, bence komşu ülkeler, Türkiye veya Afganistan’ın güvenli bölgeleri daha doğru” açıklamasını değerlendirdi.

Akşener, şunları söyledi:

"Bu Avusturya Başbakanı densiz adam demiş ki; 'bütün göçler, Afganlar Türkiye'de kalsın. Biz de para verelim.’ Ben buradan huzurunuzda hem de Bitlislilerin huzurunda, Avusturya Başbakanı olan arkadaşa diyorum ki; biz size 3 milyar Euro verelim arkadaş, sen bizdekilerin tamamını al. Ağanın eli tutulmazmış."

Akşener'in yurt içi gezilerine özel uçak kiralayarak gitmesi eleştiri konusu olmuştu. Akşener'in son bir ayda seyahatleri için 16 kez özel uçak kiralandığı öne sürülmüştü. İYİ Parti lideri bu kez Bitlis'e THY'nin tarifeli seferi ile uçtu.