İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için geldiği Dersim'de bir cemevini ziyaret etti.

Cemevlerinin sorunlarının çözülmesinin önemli olduğunu söyleyen Akşener, "Vergi ortak toplanıyor, vergi toplanırken Alevi, Sünni farkı yok. Cemevleriyle ilgili en önemli şey elektrik, su meselesidir, personel giderlerinin çözülmesi gerekiyor" dedi.

İYİ Parti olarak Türkiye'nin tüm şehirlerini gezdiklerini söyleyen Akşener, ilk kez ziyaret ettiği Dersim’i çok beğendiğini söyledi.

Akşener, "Bizim siyasi grup olarak milletimizi, gittiğimiz yerlerde yaşayan insanlarımızı ön yargısız dinlememiz gerekiyor. Biz bunu yapıyoruz" dedi.

Siyasette rekabeti oluşturmaya çalıştıklarını savunan Akşener, rekabetin oluşmasının seçmenin faydasına olacağını ifade etti.

'BİRBİRİMİZE SAYGI DUYMAK ZORUNDAYIZ'

Akşener, toplumun birbirine saygı duyması gerektiğini ifade ederek, "Onun düşüncesi, inancı, hayat tarzı, davranış biçimi beni ilgilendirmez, benimki de onu ilgilendirmez ama biz birbirimize bu davranışlarımız sebebiyle saygı duymak durumundayız. Bu saygı dilinin kardeşlik diline evrildiğini biliyorum. İnşallah bu konuda bizim katkımız olur çünkü ihtiyaç var" diye konuştu.

Kaynak: Sputnik