İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Akşener, grup toplantısında bir süre konuştuktan sonra, “Madem memleket masasına çemkirdiniz işte size milletin kürsüsü. Bu kürsüde milletin derdi konuşulur. Şimdi esnafın konuşma zamanı” diyerek sözü Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven’e bıraktı.

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

KADINLARIN ÜZERİNDEN ÇİRKİN ELLERİNİZİ ÇEKİN

İktidarın rahatlatan açıklamalarına dikkat etmeyelim. Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulu’nun çekimser açıklamalarının altında yatanlara dikkat edelim. Kurallara uyalım ki sağlık ordumuzun işini kolaylaştıralım. Devleti yönetenler, bizi biz yapan değerlere yabancılaştıkça, onları takip eden birtakım yarım akıllılar, meseleyi daha da batak bir hale getiriyor. Bunun son örneğini, bu seviyesizliği takip etmeyi meziyet sanan bir kendini bilmezin, sosyal medyadan Başak Demirtaş’ı hedef alan ahlaksızlığında gördük.

Başak Demirtaş’a saldırı ne ilk ne de son olacaktır. Benzeri çirkin saldırıları yaşamış bir kadın olarak umarım ki son olur ama bu bir zihniyet meselesi. Bizi yönetenler bu konuda net bir tavır almadıkları sürece bu çürümüşlük devam edecektir. Onun için sayın Erdoğan başta olmak üzere Türkiye’yi yönetenleri bu konuda tutum almaya davet ediyorum. Bu ahlaksızlık, işine geldi mi kadının iffetinden dem vurup, icap ettiğinde, kadınlarımıza yönelik her tür alçaklığa yol veren, bir çürümüş zihniyetin ürünüdür. Türkiye’nin namuslu, haysiyetli insanları adına, bir kez de buradan sesleniyorum: Yeter artık! Çirkin dilinizi de, kirli ellerinizi de, kadınların üzerinden çekin artık. Kadın bedeni üzerinden siyaset yapmaya, son verin artık.