İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Esenyurt Meydanı’nda partilileri ve vatandaşlarla buluştu.

İstanbul’da 23 Haziran’da yenilenecek olan seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Akşener, “31 Mart’ta AKP’nin kulağını çeken halkın, 23 Haziran’da o kulağı morartacağını ve bir daha kimsenin sandığa tekme atamayacağını” söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 31 Mart öncesi çıkışlarını hatırlatan Akşener, “O dönemde illet dedi, zillet, dedi, terörist dedi tutmadı. Millet kulağını çekti İstanbul’da çamura yattılar. Şimdi aynı dil geri döndü” ifadelerini kullandı.

Ordu Valisi ile ilgili tartışmaya da değinen Akşener, “Beyefendi indi aşağı, önce dedi ki, ‘İmamoğlu, Ordu Valisi’nden özür dilemez ise o koltuğa oturamaz.’ Milli iradenin seni başkan seçtiği gibi, İmamoğlu’nu da seçtiği andan itibaren senin ne haddine onu kabul etmemen. Sayın Erdoğan, sen saraya kapandın, kendini herkesten büyük sanıyorsun. Ama senden büyük millet var, senden büyük Allah var” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bazı cevaplar istediğini dile getiren İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Maden bu özür işi gündemde Sayın Erdoğan, bu milletin yarısına ‘adiler’ diyen Tarım Bakanı’ndan özür talep ettin mi? Hayır! Peki, Gaziantep’te, Gazianteplilere, ‘öküz’ diyen o milletvekilinden özür talep ettin mi? Hayır! Peki, çiftçiye dedin ki ‘ananı da al git’ onlardan özür diledin mi? Çiftçilerden, analardan özür diledin mi? Hayır! Samsun il başkan yardımcın başı açık kadınlara, ‘başı açık kadın, perdesiz eve benzer, ya satılıktır, ya kiralık’ dedi kadınlardan özür diledi mi? Hayır! Rize Belediye Başkanı, meşhur Açılım Süreci’nde, “Bunlara gerek yok, her Rize’deki erkek bir Kürt kadını alsın bu işi çözelim” kadınlardan özür diledin mi? Hayır. İçişleri Bakanlığı koltuğunu meşgul eden zat var ya önüne gelene iftira attı. Peki sen bu milletten, iftira ettiklerinden, halktan özür dilemesini istedin mi? Sayın Bahçeli’ye ‘zürriyetsiz” ülkücülere, ‘Fatiha bilmezler, ırkçı, kafatasçı” dedin. Dedin babam dedin, şimdi yan yana geldiniz. Dolayısı ile hem Devlet Bahçeli’den, hem ülkücülerden özür diledin mi? Hayır! Siz 31 Mart’ta kulaklarını çektiniz, 23 Haziran’da o kulak moraracak, bir daha sandığa tekme atamayacak hale gelecekler.”

23 Haziran günü sandıklar açılana kadar herkesin sinirlerini aldırmasını isteyen Akşener, İmamoğlu’nun, Sisi’ye benzetilmesini de sert bir dille eleştirerek, “Diktatör Sisi’ye kim daha çok benziyor siz bilirsiniz” diyerek konuşmasına son verdi.