HDP Eşbaşkanı Demirtaş ve Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan gönderdikleri mesajda, “Kendini güçlü gibi gösteren AKP, tam bir hezimet ve dağılma sürecine girmiştir. AKP’nin yaşadığı metal yorgunluğu değil metan zehirlenmesidir. Bunun da esas nedeni siyasetlerinin tam bir çöplüğe dönüşmüş olmasıdır” dediler.

HDP Meclis Grubu, yeni yasama yılının başladığı 1 Ekim Pazar Günü, TBMM yerine, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutulduğu Edirne Cezaevi’nin önündeydi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın, yeni yasama yılının açılışını Edirne Cezaevinin önünde yapan HDP Meclis Grubuna ilettiği mesajı  cezaevi önünde Parti Sözcüsü Osman Baydemir okudu.

Demirtaş ve Zeydan'ın mesajları şöyle:

Öncelikle Meclis grubumuza bu anlamlı duruşları ve halk iradesine yönelik sahiplenme tutumları nedeniyle teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyor, bu vesileyle bütün milletvekillerimizi, parti yönetimini ve halkımızı selamlıyoruz.

“Bugün TBMM tutuklu vekillerin, daha doğrusu siyaseten rehin alınmış vekillerin, bir yıla yakındır cezaevinde tutulmalarının eksiği ve gölgesiyle açılıyor. Geçen bir yıl zarfında, Parlamentomuzun ve Parlamento Başkanının tutuklu vekiller gibi bir gündemi ele almamış olması büyük bir utanç olarak tarihe geçmiştir. Her cümlelerinde milli iradenin üstünlüğünden söz edenler, bizatihi kendileri halkın iradesini yasa dışı bir şekilde cezaevine atıp rehin almışlardır. Bizi cezaevine gönderenler savcılar ve mahkemeler değil AKP-MHP ve bir grup CHP’li milletvekilleridir. Hali hazırda hiçbir davada ne adil yargılama ne de hukukun üstünlüğü söz konusu değildir. Biz sanki yargı kararlarıyla tutuluyormuşuz gibi davrananlar sadece kendilerini kandırırlar. Bir kez daha belirtiyoruz ki biz siyasi bir kararla tutuklandık, yargı sadece bunun usulî işlemlerini yaptı. 

Ancak siyaseten HDP’ye tasfiyeyi dayatanların kendisi giderek tasfiye noktasına geldiler. Bizim binlerce arkadaşımız içeride. Milyonlarca yoldaşımız da dışarıda. Ortaya koyduğumuz direniş sayesinde HDP bu süreçten güçlenerek ve büyüyerek çıkmayı başarmıştır. Kendini güçlü gibi gösteren AKP, tam bir hezimet ve dağılma sürecine girmiştir. AKP’nin yaşadığı metal yorgunluğu değil metan zehirlenmesidir. Bunun da esas nedeni siyasetlerinin tam bir çöplüğe dönüşmüş olmasıdır.

Bugün bizlerle dayanışmak ve gasp edilen parlamento iradesine dikkat çekmek için Edirne Cezaevine gelmek isteyen HDP grubuna Valilikçe konulan yasak hukuksuzdur, gayri meşrudur. Yine de her şeye rağmen, siyasetin TBMM Genel Kurulundan ibaret olmadığını göstererek Edirne’ye kadar gelen bütün arkadaşlarımıza bu anlamlı duruşlarından dolayı tekrardan teşekkür ediyor, hepinize selam ve sevgilerimizi, başarı dileklerimizi iletiyoruz.

Mutlaka kazanacağız.”