Halk Savunma Merkez (HSM) Karargah Komutanı Murat Karayılan, çözüm sürecinde gelinen noktayı değerlendirdi. 

AKP hükümetinin seçimlere kadar zaman kazanmak istediğini kaydeden Karayılan, AKP'nin öne sürdüğü yol haritasının "PKK'ye harakiri yaptırmak" olduğunu söyledi.

Kürtçe yayın yapan gazete Azadiya Welat'a konuşan Murat Karayılan,  ateşkes sürecinde devletin yerine getirmesi gereken şartlarının olduğunu söyledi.

"Mevcut durumda AKP çözüm zihniyetine sahip değil" diyen Karayılan, hükümetin yol haritasına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık'ın böyle bir haritadan haberlerinin olmadığı yönündeki açıklaması sorulduğunda Karayılan şöyle yanıtladı:

"Doğrudur, yol haritasını görmedik. Öyle 'gerilla nasıl teslim olur' gibi bazı cümlelere yol haritası denilmez. Yol haritası, nasıl bir yola girileceği ve yürüneceğini gösterir. AKP'nin yol haritası ise çözüm içermiyor. AKP'nin istediği PKK'nin kendisine 'Harakiri' yapmasıdır. Bizden istediği budur ama bu mümkün değil. "

Gerilla alanlarındaki keşif uçuşlarının sorulması üzerine Karayılan şöyle konuştu: "Bu süreci çatışmaya dönüştürmek istediklerini sanmıyorum. Stratejileri seçimlere çatışmasızlık ortamında gitmektir. Haziran ayındaki seçimlerden sonra esas tavırlarını ortaya koyacaklar. Hatta seçimler ardından bize saldırı şüphesi var. Bir sertleşme yaşandığını söyleyebiliriz. Bu sertlik bizim geri adım atmamız için bu yapılıyor. Taktiktir. Altı ay daha zaman kazanmak istiyor. Zaman kazanma manevralarıdır. Ortada bir şey yokken, gürültü çıkarıyorlar. "

6-8 Ekim olaylarına işaret eden Karayılan, "Kürtler AKP'nin şiddetini gördü ve Kobanê'yi sahiplenmek için refleks gösterdiler. 6-8 Ekim'deki Kürt ayağa kalkması, ulusal ve kendisine sahip çıkma refleksiydi ve çok değerliydi" diye belirtti.