Ağrı'da gergin geçen seçimde oy kullanma işlemi devam ederken, BDP Belediyesi Eş Başkanı Adayı Mukkades Kubilay'ın oy kullandığı okulda AKP Maraş Milletvekili Sevda Beyazıt Kaçar'ın seçmenlere, "Niye Türkçe konuşmuyorsunuz, Türkçe konuşun" demesi dikkat çekti. Kubilay'ın tepkisi üzerine AKP'li Kaçar, "Haddinizi bilin" dedi.

BDP Ağrı Belediyesi eş başkan adayları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay, oylarını kullandı. Sakık'ın oy kullandığı Şeref Saraçoğlu İlkokulu ile Kubilay'ın oy kullandığı İstiklal İlköğretim Okulu polislerin ablukası altına alındı. Kubilay'ın oy kullandığı 125'nci sandığın bulunduğu salonda, AKP Maraş Milletvekilli Sevda Beyazıt Kaçar'ın, Kürtçe konuşan yurttaşlara "Niye Türkçe konuşmuyorsunuz, Türkçe konuşun" demesi üzerine Kubilay tepki gösterdi.

Kubilay'a, AKP'li vekil Kaçar'ın "Haddinizi bilin" demesi de dikkat çekti. Kubilay, yaptığı kısa açıklamada, sabah saatlerinde başlayan oy kullanma işleminde AKP ile polislerin gerginlik yarattığını belirterek, seçim sonuçlarının onlara bir cevap olacağını söyledi.

'HİÇ KİMSEYE ZULÜM ETMEDİK ZULME DE BOYUN EĞMEYİZ'

Oy kullandıktan sonra açıklama yapan Sırrı Sakık ise, 30 Mart'ta seçimi kazandıklarını, ama haklarının gasp edildiğini söyledi. AKP ve polislerin sabah saatlerinden bu yana sıkıntı ve gerginlik yarattığına işaret eden Sakık, "Polis burada AKP militanı gibi çalışıyor. BDP'lilere saldırıyor. YSK bir açıklama yapmış. Polisin her yere müdahale hakkı olduğu yönünde, biz buna itiraz ettik, umarım yaptıkları bu yanlıştan geri dönerler. Bu kente geldiğimizden bu yana bu kentte barışın olması için çok çaba sağladık. AKP kendi arka bahçesi olan medyayla hergün burada kendi propagandası yapıyordu. Ve o kanallar bize de düşmanca bir tavırla yaklaştılar. Biz o kanallara da teşekkür ediyoruz. Sadece devlet ve iktidar ile değil, burada medya ordusu ile yarıştık. 6 aydır bu coğrafyada siyaset yapıyoruz. Bu sokakların tetiklenmemesi için bütün Ağrı halkı şahittir ki üzerime düşen bütün sorumluluğu yerine getirdim. Bugüne kadar hiç kimseye zulüm etmedik, zulme de boyun eğmiyoruz" diye konuştu.