AKP’li Mücahit Birinci’nin, Milli Piyango'nun Türkiye Varlık Fonu'na aktarılan 75 milyon TL'lik ikramiyesinin SMA hastası çocukların tedavisinde kullanılması kampanyasına destek verenleri hedef gösteren ve tepki çeken paylaşımlarının ardından, AKP Genel Merkezi’nden de bu talebe destek verenleri hedef gösteren bir çıkış geldi.

AKP’li Birinci ve yandaş yazarlar, aralarında Cem Yılmaz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Barış Atay’ın da olduğu sosyal medyada kampanyaya destek veren isimleri hedef alırken, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA lideri Ali Babacan, İYİ Parti lideri Meral Akşener ve tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın öğretmen eşi Başak Demirtaş’ın SMA hastalığı kampanyasına verdikleri destek tweetlerini paylaşarak hedef gösterdi.

Ünal, liderlerin SMA hastası çocuklar için yaptığı paylaşımlara ilişkin ‘Tek merkezden yönetilen çirkin kara propaganda’ iddiasında bulundu.

AKP’li Mahir Ünal’ın paylaşımı şöyle:

“Mesele; SMA’lı evlatlarımız değil. Her mesele üzerinden yalana dayalı yürüttükleri ve şimdi SMA’lı evlatlarımızı istismar eden ve tek merkezden kontrol edilen çirkin bir kara propaganda.”