AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, AKP'nin son oy oranını açıkladı.Seçim barajına ilişkin de konuşan Şentop "Anayasa Mahkemesi millet iradesini, anayasayı yok sayan karar verirse, milletin tepkisi olacaktır," diyerek Anayasa Mahkemesi'ne örtük bir şekilde 'ayar' verirken, "Bizim oyumuz artar" iddiasında bulundu.

BİR YIL İÇİNDE UYGULANAMAZ

Yaptığı açıklamada, seçim barajının kaldırılması yönünde şu anda bir çalışma olmadığını söyleyen Şentop, böyle bir çalışmanın seçimlerden 1 yıldan önce TBMM tarafından yapılabileceğini savundu.

Şentop, "Seçim Kanunu'nda yapılan değişiklikler 1 yıl içinde uygulanmaz. Anayasa'nın getirdiği prensip bu. Şu anda yanlış bir tartışma yapılıyor. Anayasa Mahkemesi'nin bu şekilde bireysel başvuru üzerinden iptal davasına dönüştürüp, kanun iptalini yapması mümkün değil" dedi ve Anayasa Mahkemesi'nin inisiyatif kullanamayacağını savunarak, "Kullanırsa, Anayasa Mahkemesi'nin anayasayla belirlenen yetki ve görevlerini aşması anlamına gelir," dedi.

Konuşmasında Anayasa Mahkemesi'ne 'gözdağı' veren Şentop, "Anayasa Mahkemesi, millet iradesini, anayasayı yok sayan karar verirse, milletin tepkisi olacaktır. Bizim oyumuz artar" tespitinde bulundu.

"AKP'NİN OY ORANI YÜZDE 50"

Şentop, partisinin anketlerde çıkan oyunun şu anda yüzde 50 oranında olduğunu öne sürerek şöyle konuştu;

"Seçimlerden önceki yıllarda yapılan anketlere göre seçimlerde daha çok oyumuz çıkmıştır. Diğer partilerin oylarında, birbirlerine geçişler var. Bizim partiden başka partiye oy gitmiyor. Anketlerde oylarımız kararsızlara gidiyor. Kararsız diye görünen grubun adresi AK Parti'dir. İş ciddileşip, seçim yaklaştıkta kararsızların tercihi AK Parti oluyor. Daha önceki seçimlerden daha fazla oyu Haziran seçimlerinde olacağız. Şu anda anketlerde yüzde 50 civarında oyumuz çıkıyor. Seçimde bu rakamın da üzerine çıkarız."