AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Paris'te PKK'nin kurucularından Sakine Cansız ile Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in suikast sonucu öldürülmesine benzer olayların Almanya’da da olabileceğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, partisinin Karabük Öğretmen Evi'nde düzenlediği Merkez İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı ve konuyla ilgili konuşmayı burada yaptı.

Türkiye’de sonucu silahların bırakılmasına kadar varacak bir sürecin başladığını söyleyen Şahin, bu sürecin 'süreci sabote' şeklinde geliştiğini, 3 Kürt kadınının öldürülmesinin de sabote sürecinin sonucu olduğunu söyledi.

Avrupa ülkelerinden birçok siyasetçinin Türkiye’ye iadesini istediklerini, ancak iadelerinin gerçekleşmediğini söyleyen Şahin, bu duruma şu çarpıcı sözlerle tepki gösterdi:

"'Yılanı kucağınızda tutuyorsunuz' dedik ciddiye almadılar. Türkiye'ye iadesi ile ilgili yazılar yazdık hiçbirine cevap vermediler. Şimdi başlarına neler geldiğini onlar da görmeye başladılar. Önümüzdeki günlerde Almanya da buna benzer olaylarla karşılaşabilir. “

3 Kürt kadının öldürülüşünün hemen ardından, AKP sözcüsü Hüseyin Çelik de yaptığı açıklamada, düzenlenen suikastın "Örgüt içi infaz" olduğunu öne sürmüş,  cinayet için PKK'ye işaret etmişti.