AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün, “Düne kadar FETÖ ile aynı maklubeyi kaşıklayanlar bize adalet dersi vermeye kalkışmasın” sözlerine ilişkin yaptığı açıklamalarda bulundu.

Muş, “Abdülhamit Gül bizim Adalet Bakanımızdır. FETÖ borsası iddialarını CHP’ye yakın medya organları ortaya atıyor” dedi.

CHP ve İYİ Parti heyetlerinin IMF ile görüşmesine değinen Muş, “CHP’nin gizli kapaklı bir görüşme yaptığı ortaya çıktı. IMF uluslararası bir kuruluş, Türkiye de bunun üyesi. CHP görüşme tabii ki yapabilir ama bunu neden gizli kapaklı yapılıyor? Burada ne konuşuldu, CHP’ye bir rol mü biçiliyor? Bu toplumdan bilinçli olarak  mı saklandı? Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Ekonomik durumdan dolayı erken seçime gidilecek’ iddiası var, bizim böyle bir gündemimiz yok. Bu açıklamayı yaptıkları sırada IMF ile bir görüşme gerçekleştiriliyor. IMF ile ortak mı hareket edecekler bunu açıklamaları gerekiyor” diye konuştu.

 ‘İYİ PARTİ İLE DE GÖRÜŞECEĞİZ’

Yargı paketi taslağını CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’a teslim ettiklerini dile getiren Muş, “İYİ Parti ile de görüşeceğiz. Bizim amacımız diğer partilerin de görüşünü aldıktan sonra teklife son halini verip bu hafta TBMM Başkanlığı’na sunmak. Yargı reformu paketi birden fazla olabilir. Bu paketin içinde infazlarla ilgili bir düzenleme yoktur. İnfaz yasası ile ilgili ayrı bir düzenleme olacak, onun üzerinde de çalışıyoruz. Bu görüşmeler tekrar olabilir. Teklif iyi hazırlanmış bir çalışma. Diğer yasa teklifinde hangi yol ve yöntem izleniyorsa burada da o izlenecek” ifadesini kullandı.

‘BAKAN HÜKÜMETE UYUMLU’

Muş açıklamasını şöyle sürdürdü,

“Abdülhamit Bey bizim Adalet Bakanımız, hükümete uyumlu, önemli görevler yapmış bir isimdir. Adalet Bakanlığı’nda da büyük bir özveri ile görev yapmaktadır. Pek çok tartışma yapılıyor. Bu tartışmaları ortaya atan daha çok CHP ile ortak hareket eden gazeteler ve yazarlar. Abdülhamit Bey’in söylediklerini bağlamından koparmak suretiyle farklı mecralara çekerek tartışmalar oluşturan CHP’ye yakın medya organları. Buradaki bakanımızın kabinedeki herhangi birine, partidekilere ve topluma kastı yoktur. Hükümet ve bakan arasında problem yoktur.”