AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, Taliban'ın halk müziği sanatçısı Favad Andarabi’nin evini basarak öldürmesine ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Türkiye'nin Taliban'ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok. Daha iyi anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum” dediği Taliban’a ilişkin partisinin yönetiminden aksi yönde bir çıkış geldi.

Miroğlu, "Afganistan’ın başına gelmiş ve gelecek en büyük felaket" ifadeleriyle Taliban’a tepki gösterdi.

AKP'li Miroğlu'nun açıklaması şöyle:

"Taliban, halk müziği sanatçısı Favad Andarabi’yi evinden çıkarıp katletti. Daha önce de Afganistan’ın ünlü komedyeni Nazar Mohammedi kaçırdı ve işkence ederek öldürdü. Sanattan, müzikten korkan bir zihniyet Afganistan’ın başına gelmiş ve gelecek en büyük felaket değil de nedir?!"

NE OLMUŞTU?

Afganistan'da yeni dönemde müziğin yasaklanacağını açıklayan Taliban, halk müziği sanatçısı Favad Andarabi’yi öldürmüştü.

Andarabi'nin, Bağlan vilayetindeki Andarab bölgesinin Kişnabad Köyü’nde bulunan evinden zorla çıkarılarak öldürüldüğü dünya basınına yansımıştı.

Afganistan'ın eski İçişleri Bakanı Mesud Andarabi ise halk müziği sanatçısının öldürüldüğünü "Taliban'ın vahşeti Andarab'da sürüyor. Bugün, bu vadiye ve halkına sadece neşe getiren halk müziği şarkıcısı Favad Andarabi'yi gaddarca öldürdüler" ifadeleriyle duyurmuştu.