Hakan Şükür'ün partiden istifasıyla ilgili görüşlerin dile getiren Mehmet Metiner, "Sayın başbakanın kendisine gösterdiği olağanüstü değeri hiçe sayıyor. Bari bu değerin hatırına susmayı tercih etsin" dedi. BBC Türkçe Servisi ise Metiner'in, "Bu istifaları başka istifalar izleyebilir mi" yönündeki soruya, "Olabilir, başka arkadaşlar da istifa edebilirler" yanıtını verdiğini aktardı.

Metiner, Şükür'ün istifasına ilişkin açıklamasını okumadığını ancak hiçbir AKP'nin KCK ile cemaati bir tutmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"İstifasına bahane aramasın. Mertçe ve dürüstçe davransın. Minareyi çalan kılıfını hazırlar. Başbakanın kendisine gösterdiği olağanüstü değeri hiçe sayıyor. Başbakanın kimseye göstermediği bu değerin hatırına bari susmayı tercih etsin. Başbakanın olduğu hiçbir toplantıda KCK ile cemaati eşdeğer tutmamıştır, kıyaslanmamıştır bile. Bu tür açıklamalar hükümetle cemaatin arasını açmaya çalışan fitne gruplarının değirmenine su taşımaktan başka bir şeye yaramaz."

'BUNU TEMENNİ ETMEYİZ AMA...'

Öte yandan BBC Türkçe'nin konuyla ilgili haberinde; Mehmet Metiner'in, "Bu istifaları başka istifalar izleyebilir mi" yönündeki soru üzerine, "Olabilir, başka arkadaşlar da istifa edebilirler. Bunu temenni etmeyiz. Ama bu Hakan Şükür üzerinden Hizmet hareketinin karşı karşıya geldiği anlamına gelmez" yanıtını verdiği ifade edildi.

CHP'Lİ İNCE: ‘VEKİLLİK YERİNE, TV YORUMCULUĞUNDAN İSTİFA ETSEYDİ DAHA İYİ YAPARDI’

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ise, Hakan Şükür'ün partisinden istifası konusunda, "parti yerine televizyon yorumculuğundan istifa etse daha iyi ederdi" dedi.

İnce, Hürriyet'in sorusu üzerine, Şükür'ün TV'de ücret karşılığı yorumculuk yaptığını hatırlatarak, "ben daha önce Balgat'ta bir lisede fizik derslerine girmek için TBMM'ye başvurdum. Ücret de talep etmeyeceğimi açıkladım. Ama bana milletvekili derse giremez diye izin vermediler. Hakan Şükür'ün ise televizyonlarda ücret karşılığı yorum yapmasına izin verdiler. Ben hayır işi yapacaktım, o kendine kazanıyor. Bence asıl önemli olan nokta bu. Partisinden istifa edeceğine, televizyon yorumculuğundan istifa etse daha hayırlı bir iş yapmış olurdu. Millete daha iyi hizmet ederdi."

MHP'Lİ VURAL: 'AÇIKLAMASINDA TAVRINI ORTAYA KOYMUŞ'

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Hakan Şükür'ün AKP'den istifası konusunda "bizim bir değerlendirmemiz olmaz" dedi. Şükür'ün, istifa açıklamasına atıfta bulunan Vural, "saten kendisi de açıklamasında tavrını ortaya koymuştur" diye konuştu. Vural, "siyasi partilerden birinden bir istifa olmuş. Bizim bu konuda bir değerlendirmemiz olmaz" dedi.

BDP ’Lİ KAPLAN: ‘TAKDİR HAKKINI KULLANMIŞ’

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Hakan Şükür'ün takdir hakkını kullanarak istifa ettiğini belirterek, "Yorum yapamam. İstifa kişisel bir karardır. Uzun süredir yaşanan gerilimden rahatsız olmuş, istifa etmiş. Kendi kararıdır" demekle yetindi.

İDRİS BAL: TEBRİK EDİYORUM

Geçtiğimiz günlerde AKP'den istifa eden Kütahya Milletvekili İdris Bal da twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hakan Şükür kardeşimin açıklamasını ve istifasını tebrik ediyorum" dedi. (Hürriyet)