30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Van’ın İpekyolu İlçesinden AKP'den Belediye Meclis Üyesi seçilen Hakkı Cemal, DBP'ye geçti. Cemal'in DBP’ye geçişi nedeniyle il binasında düzenlenen basın toplantısına  DBP PM Üyesi Ramazan Yıldız, DBP Van İl Başkanı Musa İtah,  İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav ve  DBP İpekyolu İlçe Yöneticileri katıldı.

İlk olarak söz alan DBP Van İl Başkanı Musa İtah, "Umarım Hakkı Cemal arkadaşımızın bu davranışı şu anda AKP’de ve diğer siyasi partilerde bulunanlar içinde ön açıcı olur. Şu anda aynı durumda bulunan başka arkadaşlarımızın da DBP’ye gelmek istediğini biliyoruz. Onlara da çağrımız kendi  partilerine dönüş yapmalarıdır. Kendilerini partimize davet ediyoruz. Partimizin kapısı herkese açıktır." dedi.

İtah’ın ardından söz alan Hakkı Cemal ise, "Roboski’de, Şengal’de, Rojava’da Kürt halkına yönelik gerçekleşen katliamlar nedeniyle vicdanım rahat etmedi. Bu yüzden yeniden partime dönme kararı aldım. Öz kimliğime dönüş yaptım. AKP’de siyaset yapan Kürtlere de bu dönüşü yapması çağrısında bulunuyorum" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Hakkı Cemal’e DBP rozetini İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav taktı. Cemal bundan sonra DBP İpekyolu Belediye Meclis Üyesi olarak çalışmalarını sürdürecek. (ANF)