AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, “Hilmi Bilgin’e (Sivas Belediye Başkan adayı) vereceğiniz destek, yarın Ruz-i Mahşer’de berat belgelerinizden biri olacak” sözlerine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Konuşmasının çarpıtıldığını söyleyen Yılmaz, “Hilmi Bilgin’e verilen desteğin o kişiyi cennete götürecek bir berat olarak yansıtılmak istenmesi doğru değildir. Benim cümle de ‘cennet beratı alır’ şeklinde bir ifade kesinlikle yoktur. Kimin cennete gideceğini Allah bilir” dedi.

AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, AKP Sivas İl Başkanı Hakan Aksu ve AKP Sivas Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin, dün akşam bir restoranda muhtarlarla bir araya geldi.

65 mahalle muhtarının katıldığı toplantıda konuşan İsmet Yılmaz, 2 gün önce AKP Gençlik Kolları’nın düzenlediği “Gençler Soruyor” programında Hilmi Bilgin ile katıldıklarını ve gençlerin sorularına cevap verdiklerini ifade etti. Yılmaz, programda sırasında “Hilmi Bilgin’e vereceğiniz destek, yarın ruz-i mahşerde (kıyamette) berat belgelerinizden biri olacak” sözleri hakkında konuştu.

‘HAYRA VESİLE OLAN O HAYRI İŞLEMİŞ GİBİDİR’

Sözün yanlış anlaşıldığını ve çarpıtıldığını savunan İsmet Yılmaz, “Hayra vesile olan o hayrı işlemiş gibidir. Sami Aydın, Mevlana Tüneli’ni yaptı, dua aldı. O tünelden Sami Bey dua aldı ama Sami Bey’e destek verenler de hayırdan pay aldı. Bir hayra vesile olan o hayrı yapmış gibidir. Bu anlayış ile hareket ederek halka daha çok hizmet edeni tercih edilmesi gerektiğini söyledik. Toplantıda verilmek istenen bu olmasına rağmen Sayın Hilmi Bilgin’e verilen desteğin o kişiyi cennete götürecek bir berat olarak yansıtılmak istenmesi doğru değildir” şeklinde konuştu.

“Cennet beratı alır” ifadesini kullanmadığını dile getiren Yılmaz, “Benim cümlemde ‘cennet beratı alır’ şeklinde bir ifade kesinlikle yoktur. Kimin cennete gideceğini Allah bilir. Bizim cümlemiz ‘Ruz-i Mahşer’de beratlarınızdan bir berat olacaktır’ şeklindedir. Biz bu dünyada Hakk’ın rızasını kazanmak için, halkın rızasını almanın gerekli olduğuna inanır ve o doğrultuda çalışırız. Her şeyin en iyisini en doğrusunu Allah bilir” dedi.