Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretini değerlendiren AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, yapılan konuşmalarda PKK lideri Abdullah Öcalan'ın adının geçmeyişine yönelik eleştirilere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kimsenin Abdullah Öcalan'ı yok saymadığını söyledi, "Sunmak istediği katkı alınıyor. BDP'nin kendisi çözümün bir tarafı ve aktörüdür. Katkı sunması için BDP'ye kanallar açılıyor"dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretine BDP'nin yaklaşımını da değerlendiren Ensarioğlu, "Normalleşen Türkiye'nin normal görüntüleri bunlar. Daha önce gerginliğin, ölümlerin ve çatışmaların olduğu bir dönemde Başbakanın Diyarbakır ziyaretlerinde hoş olmayan görüntüler, kepenk kapatmalar, protestolar yaşandı. Böyle bir ortamda da belediye ziyareti gerçekleşmezdi. Böyle normalleşme ile ilgili bir ortamda Belediyenin ziyareti gerekliydi. Sayın Başbakan bunu yaptı. Bir de ziyaret ile ilgili BDP'nin bir tedirginliği ve seçime yönelik olduğu ile ilgili kaygıları vardı bu ziyaret bunu da ortadan kaldırdı. Güzel de oldu. Gerçekçi olmak lazım. İmralı ile başlayan bir süreç var. İmralı'nın Öcalan'ın sürece katkısı var. Katkı sunmak istiyor. Katkıyı kim sunarsa biz bu katkıyı alırız. Öcalan'ın katkısının alınması için BDP'nin ziyaretlerdi var. Öcalan'ın mektupları Kandil'e, Kandil'in görüşleri Öcalan'a ulaştırılıyor. Bu kanallar çözüm adına açılmaya çalışılıyor. Kimsenin Öcalan'ı yok saydığı yok. Sunmak istediği katkı alınıyor. BDP'nin kendisi çözümün bir tarafı ve aktörüdür. Katkı sunması için BDP'ye kanallar açılıyor," diye konuştu.