AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AKP Genel Merkezi'ne gelişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Çelik, Paris savcısının ilk bulgulara göre açıklama yaptığını açıklamanın içinde bir takım delilerin yanı sıra bazı tutarsızlıkların da yansıdığını söyledi.

"Örgüt için infazlar" konusunda PKK'nin geçmişinin kabarık olduğunu ileri süren Çelik, "Arkasından bunu reddeden açıklamalar yaptılar, örgütün kendi mantığı açısından makul; ama bizim açımızdan makul değil tabii ki bu açıklamalar" dedi.

Çelik, süreçte hükümeti suçlayıcı ifadelerin kullanılmaması gerektiğini savunarak, "'AKP gidiyor Kürtlerin üzerine bomba yağdırıyor' şeklinde ahlaki ve siyasi açıdan meşruiyeti olmayan baştan aşağıya yalan olan beyanlar var. Bilin ki bu beyanları kim yapıyorsa onlar da farkında olarak ya da olmayarak bu oluşturulmuş yeni iklimi sabote etmeye çalışıyorlar. Hükümeti suçlamak, AKP ve Başbakanımız Kürtlerin üzerine bomba yağdırıyor ifadesiyle ahlaki ve siyasi meşruiyeti olmayan ifadelerle suçlamak bu süreci sabote etmektir. Bu sürecin olumlu işlemesine olumlu hizmet etmemektedir, bu konuda herkesin hassas olması gerekir" dedi.