Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde belediye başkan adaylığının Zübeyr Aslanca’ya verilmesinin ardından mevcut Belediye Başkanı Mehmet Geçitli, AKP genel merkezini arayarak partiden istifa etti. Bu gelişme üzerine aralarında İl Genel Meclis üyelerinin bulunduğu 400 kişi partiden istifa etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çüngüş Belediye Başkanı Mehmet Geçitli, parti genel merkezinin belediye başkanlığı adaylığını kendisine verdiğini ancak Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun bunu engellediğini belirtti. Geçitli, " Genel merkez adaylığı bana vermişti. Beni arayıp bunu bana söylediler. Bu haberden 3 gün sonra tekrar beni arayıp 'Galip Ensarioğlu geldi, senin adını çıkardı ve diğer adayın ismini yazdı' dediler. Ben de tepki olarak partiden istifa ettim. Belediyeden değil yanlış anlaşılmasın." dedi.

Kendisinden sonra 400'e yakın kişinin istifa ettiğini anlatan Geçitli, "Sanırım istifa etmeyen bir tek ilçe başkanı kaldı. Benim istifa ettiğimi duyan gelip istifa ediyor. Yarın 600 bulur öyle tahmin ediyorum. Ben adaylığın bana verileceğini biliyordum. Çünkü eski başkanlarla devam kararı almışlardı, komşu ilçe de aynı başkanla devam kararı aldılar. Ama benden alıp doğruyolculara (eski DYP) verdiler. Bunun nedeni belli, Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu kendi yandaşlarına veriyor. İstifa ettikten sonra arayan olmadı. Genel Merkeze telefon açtım ve istifa ettiğimi söyledim." diye konuştu.

BAŞKAN ADAYI SEÇTİKLERİ KİŞİNİN 28 OYU VAR BENİM BİN 500

Çüngüş'te AK Parti'nin başkan adayı olarak gösterdiği kişinin 28 oyunun olduğunu anlatan Geçitli, " Benim ilçede bir çevrem bir tabanım var. Burada bin 500 oyumuz var. Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımızla birlikte yol haritamızı belirleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Geçitli, ortaya çıkan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili olarak da şu eleştirilerde bulundu: " Ben operasyondan sonra Başbakan'ın adı geçen bakanları görevden almaları gerektiğini söyledi. İlk gün istifa ettirilmeleri gerekiyordu. Fakat Başakan onları görevden almayınca bunun içinde başka bir iş olduğunu çevreme ve arkadaşlarıma söyledim."