AK Parti grup yönetiminin, dershanelerin kapatılması konusunda ‘aykırı’ açıklamalar yapan milletvekillerini ‘arkadaşça’ uyarmaya başladığı belirtildi. Partide ‘çatlak’ görüntüsü vermemek için grup başkanvekillerinin dershaneler konusunda düşüncelerini açıklamayan milletvekillerini de bilgilendirecekleri ifade edildi.

AK Parti Kütahya milletvekili İdris Bal, ‘kesin ihraç’ talebi ile tedbirli olarak Müşterek Disiplin Kurul’una sevk edilirken yazılı ve görsel medyanın yanı sıra, sosyal medyada açıklama yapan milletvekilleri de yakın takibe alındı. Grup Başkanvekillerinin bazı milletvekilleri ile görüştüğü, yerel seçimler öncesinde alevlenen tartışmanın “AK Parti’de çatlak var” görüntüsüne neden olabileceği ifade edildi.

Kaynaklar, söz konusu milletvekilleri ile yapılan görüşmelerin “arkadaşça” yapıldığının altını çizdi. Milletvekillerinin söz konusu açıklamaları “bilgi eksikliğinden” yaptıkları ifade edildi. “Arkadaşça konuşulan” milletvekilleri için Kütahya Milletvekili İdris Bal’da olduğu gibi bir disiplin sürecinin işlemesi ise beklenmiyor. Grup başkanvekillerinin bu konuda açıklama yapmayan milletvekilleri ile de bir araya geleceği kaydedildi. Milletvekilleri ile yapılacak görüşmeler hem düzenleme Meclis’e geldiğinde olası bir firenin önünü şimdiden kesmeyi, hem de “vatandaşı daha iyi bilgilendirmelerini” amaçlıyor.

BİLGİLENDİRME AVCI'DAN

İlk bilgilendirme toplantısını ise Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Meclis’te AK Parti grup yönetim kurulunda yaptı. Düzenleme hakkında bilgi veren Avcı, taslak çalışmanın tamamlanmadığını, paydaşlarla görüşmelerin devam edeceğini söyledi. Avcı, “Dershaneleri kapatmıyoruz, dönüştürüyoruz” mesajı verdi. Avcı, ‘dönüşüm’ için iki yıllık süre olduğunu, bu sürenin de uzatılabileceğini anlattı. Öte yandan ihracına ‘kesin’ gözü ile bakılan İdris Bal’ın da savunmasını bir hafta içinde yazılı veya sözlü olarak vermesi gerekiyor.

'DERSHANE DÜZENLEMESİ BİZE OY KAZANDIRACAK'


AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, dershanelerle ilgili düzenlemenin 2014 bütçe görüşmelerinden sonra veya ocak ayı içinde çıkabileceğini belirterek “Ben inanıyorum ki düzenleme bize oy getirecek” dedi. Elitaş, şöyle konuştu: “İnandığımız hiçbir konuda oy kaygısıyla hareket etmedik.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , Ordu’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dershanelerin dönüştürülmesine ilişkin bir soruya Gül, “Önemli olan bu tartışmaların kırgınlıklara ve üzüntülere sebebiyet vermeyecek şekilde yapılmasıdır. Herkesin kendi açısından doğrularını ortaya koyması gerekir” dedi. (Radikal)