AKP Sözcüsü Mahir Ünal, CHP’nin ÖSO’ya yönelik eleştirilerini ve Türk Tabipler Birliği'nin 11 üyesi hakkındaki gözaltı kararını değerlendirdi.

Gözaltıların siyasetin konusu olmadığını savuna Ünal, "Bu benim de sabah öğrendiğim, tamamen yargının, ilgili savcının, mahkemenin aldığı bir karar. Yargı süreci başlamış mesele ile ilgili bizim bir takım mülahazalarda bulunmamız doğru olmaz. Siyasetin konusu değil" dedi.

CHP’nin ÖSO’ya yönelik eleştirilerini değerlendiren Ünal, "ÖSO, 7 yıldır devam eden Suriye ihtilafında kendi ülkesini savunan ve bütün dünyanın kabul ettiği, Esed rejiminin zulmüne karşı, 6 milyon insan mülteci durumuna düşürüldü. Kendilerini savunan Suriye halkının askeri kanadıdır. Suriye muhalefetinin bir siyasi bir de askeri kanadı var. Fırat Kalkanı Harekatı'nda ÖSO bizimle beraber DEAŞ'e karşı savaşmadı mı?" ifadelerini kullandı.

CHP'nin politikalarını eleştiren Ünal, "Eğer TSK bu operasyonu tek başına yapsaydı, CHP neden 'Mehmetçiği tek başına sahaya sürüyorsunuz' diyecekti. ÖSO'ya TSK destek vermeseydi başka bir şey diyecekti. Her halükarda CHP bu harekatı anlamsızlaştırmak için bunları kullanacaktı. Şu anda Türk siyasetinde CHP'nin yaşadığı durum ancak çoklu kişilik bozukluğu ile ifade edilebilir" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NUN SURİYE YÖNETİMİ AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Esad yönetimi ile temasa yönelik açıklamaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Ünal, şunları söyledi:

CHP bize 2002 yılında devletin başlattığı Suriye rejimi ile yakınlaşmadan dolayı çok ciddi saldırılarda bulundu. Evet biz Esed ile görüşüyorduk. Esed bize anayasa reformu yapacağını söylüyordu. Ama ne zaman ki Esed kendi halkını katletmeye başladı biz uzaklaştık. Siz düne kadar FETÖ ile kol kolaydınız diyorlar. Bu örgütün eli kanlı terör örgütü olduğu ortaya çıkınca bu örgütle savaşmaya başladık.

Dün çok kritik bir şey anlattı bir arkadaşımız. Bu ülkenin kurumlarına en son ne zaman saldırılmış? En son İngilizlerin Meclis-i Mebusan'ı basması var. FETÖ Meclis'i bombalamış. 15 Temmuz'dan sonra çok açık bir şekilde CHP bu yapının dilini kullandı mı söylemini kullandı mı? CHP'yi nasıl ciddiye alacağız. CHP'nin önerilerini biz nasıl ciddiye alacağız? Türkiye Cumhuriyeti devleti büyük bir devlettir. CHP'nin harekat başladığı günden itibaren tutumu kesinlikle milli bir tutum tavır değildir.

Kaynak: Habertürk