AK Parti’den 25 Ekim’de istifa eden Hakkari Yüksekova’ya bağlı Büyükçiftlik (Xırvata) Belde Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, BDP'ye geçti.

BDP'den Büyükçiftlik Belediye Başkan adayı da olan Zeydan, parti binasında düzenlenen kitlesel törenle BDP rozeti taktı.

Törene, BDP PM üyesi Abidin Eniş, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Törende konuşan Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Roboski ve Yüksekova katliamını kınadı.

Bora, "Zeydan ailesinin geç de olsa kendi evine gelmesi gücümüze güç katmıştır. Hedefimiz Yüksekova'da yüzde 95 oy oranını yakalamak ve Hakkari'deki 7 belediyeyi almaktır" dedi.

Ardından söz alan Rüştü Zeydan ise, “Öncelikle Sayın Öcalan, şehit aileleri ve cezaevindeki tutsakları selamlıyorum. Bizi bu makama layık görenlerle omuz omuza mücadele etmeye ve onlara layık olmaya geliyoruz" dedi.

Bu ay başında Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki Pinyanişi Aşireti'nin önemli ailelerinden olan Zeydan Ailesi, düzenlenen törenle BDP'ye katılmıştı. Oyların tamamına yakınını BDP’nin aldığı Hakkari’de Zeydan Ailesi de BDP’ye katılınca İl Başkanı Rahmi Kurt, "Bugün Ankara'da bulunan Erdoğan'ın bir kulağı da bu salondadır. Çünkü bu katılımla AKP, Erdoğan ve sistem için Hakkari'de yer kalmamıştır" demişti.