AKP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik, Kanal 7 ekranlarında gündemi değerlendirdi.

Fethullah Gülen’in herkul.org sitesinden yaptığı son konuşmasında yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna değinerek yolsuzluk yapanlara beddua etmesini de değerlendiren Çelik ‘ben şahsen üstüme alınmam’ dedi.

İşte Çelik’in açıklamalarından bir bölüm:

"Benim bildiğim Hocaefendi hep şefkati, duayı ön plana çıkarmıştır. Ben onun beddua ettiğine ilk defa şahit oluyorum. Hepimiz memleketin zararına hareket edenlere beddua etmeliyiz böyle bir beddua varsa buna hepimizin katılması lazım ben bunu üstüme almam şahsen…

Şahsi menfaatlerini Cemaat'in menfaati haline getirenlerle Cemaat'in mücadele etmesi gerek. Biz onların da iktidarıyız. Eğer Cemaat'in bir şikayeti varsa gelip bize söyleyecekler tabii. Ama çakallara fırsat vermemek gerek. Belki Başbakan görüşmedi ama Bülent Arınç Hoca'yla görüştü. Bir söz vardır, çıktığın kapıyı sert vurma, belki geri dönmen gerekir.

Her cemaat içinde haddini aşanlar olduğu gibi bu cemaatte de haddini aşan insanların olduğu görünüyor. Bu insanları öncelikle ayıklamak da cemaatin kendi görevidir. Bizim cemaate saf samimi duygularla imanlarının gereği olarak cemaate bağlı olan insanlarla bizim kavgamız olamaz."