AKP'li milletvekillerine, dershanelerin kapatılması amacıyla, Twitter'da kampanya çağrısı yapılan e-postadaki ifadeler Cemaat-AKP çatışmasına yeni bir boyut kazandıracak ve çok konuşulacak türden…

Dershane ve Etüd Merkezlerinin kapatılmasıyla ilgili yasa taslağı sıcaklığıyla gündemdeki yerini korurken, AKP kanadından, Twitter üzerinde örgütlenen bazı kullanıcılar kapatmayı savunan Trend Topic çalışmaları ve twitter kampanyası için harekete geçti.

Fikirlerini kamuoyuna duyurmak için kampanya yapmaya hazırlanan bu kullanıcıların izledikleri yöntemse ilginç.

aktifhaber.com'un haberine göre; daha önceden hazırladıkları bazı kalıp cümleleri elektronik ortamda dağıtan ve AKP Grup Basın Danışmanı Hanife İrem Sarp eliyle milletvekillerine gönderilmesini sağlayan ekibin, tweet atılması için 'biraz da mizahi unsurlar başlığı altında' kurdukları ve dershane kapatılma meselesini ti'ye alan cümleler dikkat çekti. Atılması gereken tweet'lerde ise eski devlet adamları ve tarihi figürlere atıf yapılarak alay edildiği görülüyor…

İşte milletvekillerine gönderilen o e-posta ve atılması önerilen o Tweet'ler:

Sayın Milletvekilimiz

AK Parti Genel merkez tarafından gündemde olan dersanelerle ilgili tweetlik bilgi notu hazırlanmıştır.

Bu akşam saat 20.30'da @AKekip_TT hesabından başlayacak başlıkla Twitter'dan dersaneler konusu üzerine yoğunlaşacağız. Bu konuda desteklerini bekliyoruz.

BİRAZ DA MİZAHİ HUSUSLAR

İŞTE ŞOK GERÇEKLER

Dedem kanser olmuştu. Doktorlar hiç umut yok. Eve götürün, bekleyin demişti. Aklımıza geldi. Bir de hocamizin Dershanesine götürelim dedik. İyi ki goturmusuz. Dedem 10 yıldır yaşıyor. Hiç bir rahatsızlığı kalmadı.

Fatih Sultan Mehmet anlatıyor: "Atalarımız 25 sefer yapmışlar. İstanbulu bir türlü alamamışlar. Komşumuz Vasfiye teyze 'Altunizade'de FEM adında bir dershane acmışlar bir de oraya gidin' dedi. İyi ki gitmisiz. Orada Ak Şemsettin hocayla Tanistik. Bana İstanbulu nasıl fethedecegimi Dershane öğretti. Ya bir de dershaneye gitmeyeydim!"

"Dershaneler bir milletin atardamarlarıdır. Kapatirsaniz millet ölür."

Kemal ATATÜRK

"Kuduz aşısını bulmamdaki tek destekçim hocamızın açtığı dershanelerdi."

PASTÖR

"Eğer Hocamızın açtığı Dershaneye gitmeseydim ampülü asla bulamazdım."

THOMAS EDİSON

"En büyük eserim olan MESNEVİ tüm dünyaya ışık tutuyorsa bunun sebebi gittiğim ışık evleri ve hocamızın açtığı Konya Sabah dersanesine gitmemdir."

Mevlana Celalettin-i Rumi