Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "kızlı-erkekli öğrenci evleriyle" ilgili sözlerinin ardından ortaya çıkan polemik sürüyor.

Kamuoyu ve muhalefetten gelen tepkileri değerlendiren AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Başbakanın 'ev ya da başka formatta yurt gibi kullanılan yerleri' kastettiğini öne sürdü.

Anayasa ve yasalar çerçevesinde gerekli tedbirlerin alınacağını dile getiren Canikli, "Yurt gibi kullanılan yerler devlet gözetiminde olmalı. Atılan her adım anayasa ve yasa çerçevesinde olmalı. Yurt konusu dışındaki yorumlar amacımız dışındadır" dedi.

Aile ve velilere tedbir almaları çağrısında bulanan AKP'li Canikli, "Talep ettiklerini biliyoruz. Velilerden talepler gelmiştir, gelmeye devam etmektedir. Çocukların durumundan rahatsız olan veliler var. Kişi bazında emniyet güçlerine bir talep gelirse görevlerini yaparlar."

Komşuların şikayette bulunması durumunda nasıl bir prosedür izleneceğini ise şöyle anlattı:

"Şikayetlerde hangi usul tatbik edilirse o usul takip edilir. O şikayeti yok saymaları mümkün mü; yoksa görevini yapmamış olur. Rahatsızlık konusunu iletir, yetkililer de görevini yapar. Benzer şikayetler olduğu müddetçe bu devam edecektir. Şu anda yasalar neyse onun üzerine hiç kimsenin geçmesi mümkün değildir. Hukuk çizgisi dışında işlem yapılması mümkün değil."

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise 'öğrenci evleri'yle ilgili hükümeti eleştirdi ve devletin özel yaşama müdahale etmemesi gerektiğini söyledi.

Yaklaşımı doğru bulmadıklarını dile getiren CHP'li  Hamzaçebi, "Devletin üzerine düşen yurt sayısını artırmaktır. Kız ve erkek öğrenci yurtları hep ayrı olmuştur" dedi.