Seçim çalışmalarını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı toplu açılışlarla sürdüren AKP, bugün Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde de bir dizi açılış yaptı. AKP Urfa Milletvekili Abdulkerim Gök'ün isminin verildiği Konferans Salonu ile Bakan Faruk Çelik'in adının verildiği park açılışlarının ardından Beyazkule işletmesi Mısır Kurutma Tesisleri'nin açılışı yapıldı.

Urfa Valisi İzzettin Küçük, AKP milletvekilleri, Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ve TİGEM işletmesi bünyesinde çalışan personelin katıldığı açılışa, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da telekonferans yöntemiyle katıldı.

Açılış töreninde konuşan Vali İzzettin Küçük, Erdoğan'a hitaben yaptığı konuşmasında "367 milyon TL'lik tesisinin açılışını yapıyoruz. Bize gösterdiğiniz 2023 hedefinde, Şanlıurfa ilçeleriyle beraber güçlü bir şekilde yerini almıştır" ifadelerini kullandı.

Ancak, Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre, açılışı yapılarak hizmete sokulan Beyazkule İşletmesi Mısır Kurutma Tesisleri'nin yapımının 4 yıl önce bittiği ve bu süre zarfında tesisin fiili olarak çalıştığı öğrenildi.