Mersin’de sabah saatlerinde yapılan eş zamanlı operasyonda aralarında HDP milletvekilli adayının da bulunduğu 7 kişinin gözaltına alınmasının protesto edildiği açıklamada konuşan HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, “7 Haziran seçimlerinden sonra hukuksuz devleti mafyatik devlete dönüştürme çabalarını görüyoruz” dedi.

DİHA'nın haberine göre Fırat  AKP iktidarının devleti giderek otoriterleştiren bir duruma getirdiğini söyledi. Demokratik ülkeler ile otoriter diktatörlükler tarafından yönetilen ülkeleri birbirinden ayıran noktalardan birinin hukuk, diğerinin ise kanunla yönetilmesi olduğunu kaydeden Fırat, “Ancak 7 Haziran seçimlerinden sonra hukuksuz devleti mafyatik devlete dönüştürme çabalarını görüyoruz” dedi.

Şırnak’ta Hacı Lokman Birlik’in cenazesine yapılan işkenceyi “Ahlaksızlık” olarak değerlendiren Fırat, şöyle devam etti:

“Bu ülkede bir insanın cansız bedene ip takılarak panzerin arkasında sürükleniyorsa ve halka küfürler ediliyorsa, güvenlik güçleri insanları doktora giderken beyaz bayraklarla gitmeleri yönünde telkinde bulunuyorsa bu, o ülkenin mafyatik bir sistemle yönetildiğinin göstergesidir” dedi.

"ÖLÜMÜNÜ İZLİYORUZ"

HDP’ye yönelik başlatılan baskı, gözaltı ve tutuklamalara da tepki gösteren Fırat, “Bu operasyonlarla HDP terörize edilmek isteniyor fakat yapılanlar devlet terörüdür. AKP inişi başlayan bir partidir, siyasi olarak bir kurumun ölümünü izliyoruz. Bir süre sonra şunu göreceğiz ki AKP bir tabela partisi olarak kalacak” diye belirtti.