AKP’nin 30 Mart Mahalli İdare seçimlerinde 6 oyla kaybettiği Yalova’da Yüksek Seçim Kurulu’na başvurarak seçimin iptalini istedi.

Yüksek Seçim Kurulu’na gelen AKP Yalova Belediye Başkanı Adayı Yakup Koçal, belediye başkanlığı seçimini bir oy farkla kazandıklarını, ilçe seçim kuruluna yapılan itiraz sonucunda 6 oyla CHP’nin seçimi aldığını anlatarak, kendilerinin de il seçim kuruluna geçersiz sayılan oyların açıklanması için talepte bulunduklarını ancak reddedildiğini ifade etti.

İl Seçim Kurulu’nun ret kararını YSK’ya taşıdıklarını belirten Koçal, Yalova’da seçmen olmaması gereken ancak oy kullanan 47 kişi tespit ettiklerini ifade etti.

Oy kullanmaması gereken 47 kişi hakkında da tam hukuksuzluk başvurusunda bulunduklarını anlatan Koçal, “47 seçmen olmaması gerekenlerden 12 tanesi sandık kurullarında, başkan ve üyeler, askerler var. 47 kişiden 27’si ise zihinsel engelli. Bu bir organizasyondu biz o organizasyonu tespit ettik” dedi.

YSK’nın kararını Anayasa Mahkemesi’ne taşımayacaklarını ifade eden Koçal, “124 sandıkta geçersiz oy tespit etmiştik. Önce bütün oyların değil geçersiz sayılan oyların tekrar denetlenmesini talep ettik. Bu talebimiz kabul edilirse tekrar kazanacağımız noktaya geleceğiz. 47 civarında oy atmaması gereken insanın oy attığı gerekçesiyle seçimin iptali ise tam hukuksuzluktur. Bunun için direk olarak YSK’ya başvurduk” diye konuştu. (gerçekgündem)