Yerel seçimler yaklaştıkça partilerdeki aday gerilimleri de aynı oranda artıyor. En çok istifaların yaşandığı AKP ve CHP'de bugün iki istifa daha geldi.

Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde iki dönemdir AKP'den Belediye Başkanlığı yapan Ali Aydın, bu yerel seçimlerde de aday gösterilmesine rağmen partisinden istifa etti.

Dün itibariyle istifa dilekçesini il başkanlığı ile genel merkeze yolladığını belirten Aydın, 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere beldeden bağımsız aday olarak katılacağını söyledi.

CHP'Lİ BAŞKAN İSTİFA ETTİRİLDİ

CHP'nin Antalya'nın merkez ilçesi Muratpaşa'da 3 dönemdir başkanlık yapan ve yeniden aday gösterilmeyen Süleyman Evcilmen, partisinden istifa etti. İstifa etmek zorunda bırakıldığını belirten Evcilmen, "Hak etmediğim bu davranış benim için bir onur mücadelesi" dedi.

Antalya'da yerine önce İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen, ardından İl Başkanı Devrim Kök'ün aday gösterildiği Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Evcilmen, 3 günlük bekleyişin ardından bugün saat 11.00'de partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İstifasına ilişkin yazılı açıklama yapan Evcilmen, şu ifadelere yer verdi: "Üyesi olmaktan her zaman onur duyduğum, parti kimliği ve rozetini gururla taşıdığım partimden son günlerde hiç hak etmediğim gelişmeler karşısında istifa etmek zorunda bırakıldım. Hak etmediğim bu davranış benim için bir onur mücadelesidir. Atatürkçü öğreti yaşamım boyunca vazgeçmeyeceğim değerdir. Ulu Önder Mustafa Kemal'in ilke ve devrimlerini her zaman yaşatmak için CHP üyeliğinden ve Muratpaşa Belediye Başkan aday adaylığından istifa ediyorum. (Dünya Bülteni)