TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde AKP ve CHP milletvekilleri arasında üçüncü günde de “Haddini bil” tartışması yaşandı. 

Meclis’teki bütçe görüşmeleri üçüncü gününde. Görüşmeler başladığı günden bu yana gerginliğe sahne oluyor. Bugün de AKP ve CHP milletvekilleri arasında “Haddini bil” tartışması yaşandı.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2004 yılında ‘Yahudi cesaret madalyası’ almasını hatırlatmasının ardından AKP’li Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı söz alarak dört partinin ortak imza attığı Kudüs deklarasyonunu hatırlattı. Bahçekapılı’nın bu tavrı CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel tarafından eleştirildi. 

Meclis Başkanvekili’nin oturumu tarafsız yönetmesi gerektiğine dikkat çekerek İç Tüzük maddelerini hatırlatan ve bir milletvekilinin sözlerini eleştiremeyeceğini belirten Özel, Bahçekapılı'ya “Haddini bil” diye seslendi. 

Özel’in sözlerine tepki gösteren Bahçekapılı'nın da, “Haddimin sınırlarını ben çizerim, siz değil. Otur yerine, nasıl yöneteceğimi ben bilirim. Sen haddini bil” ifadelerini kullanmasının ardından ikili arasındaki tartışma kızıştı. 

AKP sıralarından milletvekilleri Özel’in üzerine yürüyerek saldırmak istedi. CHP’li vekiller Özgür Özel’i etrafında etten duvar örerek korumaya çalışırken arbedeyi araya giren vekiller engellemeye çalıştı. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı