AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD'de 3 Kasım'da yapılacak genel seçimlerde Demokrat Parti'nin başkan adayı olan Joe  Biden’ın, "Erdoğan bir otokrattır, yapmamız gerektiğini düşündüğüm şey, ona karşı çok farklı bir yaklaşım benimsemek ve muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça ortaya koymak" ifadelerine değinen Çelik, “Türkiye'nin seçilmiş yönetimini hedef alan her söz milletimizin iradesine karşı husumet besleyen bir tavırdır. Esas sorulması gereken soru şudur: Bu röportaj çıktıktan sonra 'Ben muhalefetle işbirliği yapacağım' dediği halde niçin sizin bazı üyeleriniz 'Erdoğan seçimle ya da başka türlü gidecek' diye açıklamalar yaptı. CHP gerekli tavrı koymadı. Demokrasiye sahip çıkanlar 'ama' ile başlayan cümle kurmaz. Hiç kimse demokrasimizi çalamaz, demokrasimizi yıkamaz, hiç kimse siyasi sistemimize müdahale edemez. Siyasi tarihimize baktığımızda CHP'nin arkasında olmadığı bir darbe girişimi var mıdır” diye konuştu.

Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Biden’in yaptığı bu açıklama diplomatik nezaketten tamamen uzaktır. Türkiye'ye geldiği zaman verdiği mesajlar çok daha farklıydı.

Cumhurbaşkanımız Libya’da Doğu Akdeniz’de onların dediğini yapsaydı, yaptıklarına sessiz kalsaydı onların gözünde otokrat değil demokrat olacaktı. ‘Ben Erdoğan’ı değiştireceğim ama bunu darbeyle değil seçimle yapacağım’ diyor. Sözlerinin tam anlamıyla darbecilik olduğunu fark ettiği için darbeyle değil seçimle diye ekleme yapıyor.

Türkiye’ye kimse müdahale edemez. Demokrasimiz ve milli iradeyi koruma konusunda 15 Temmuz’da ne kadar büyük bedeller ödeyeceğimizi gösterdik. Kimse demokrasimizi çalamaz, siyasi sistemimize müdahale edemez.

Türkiye'nin seçilmiş yönetimini hedef alan her söz milletimizin iradesine karşı husumet besleyen bir tavırdır. Esas sorulması gereken soru şudur: Bu röportaj çıktıktan sonra 'Ben muhalefetle işbirliği yapacağım' dediği halde niçin sizin bazı üyeleriniz 'Erdoğan seçimle ya da başka türlü gidecek' diye açıklamalar yaptı?

CHP gerekli tavrı koymadı. Demokrasiye sahip çıkanlar 'ama' ile başlayan cümle kurmaz.

Biden'ın sözlerinde Kürt vatandaşlarımıza yönelik büyük bir saldırı da vardır. Bu hakaret topyekün reddedilmiştir. Hiç bir siyasi ahlakla bağdaşmayacak bir anlayış söz konusudur. Ne tek bir Kürt vatandaşımız ne bölgedeki tek bir Kürt çocuğu bu emperyalist siyasetin lejyoneri olmaya asla iyi bakmaz.

Hiç kimse demokrasimizi çalamaz, demokrasimizi yıkamaz, hiç kimse siyasi sistemimize müdahale edemez.

Siyasi tarihimize baktığımızda CHP'nin arkasında olmadığı bir darbe girişimi var mıdır?

Türkiye'de kriz çıkmasını isteyerek kendisine yol açabileceğine inanan bir damar var. 'Doğu Akdeniz'deki duruşunuzdan vazgeçin' gibi bir yaklaşım üretiyorlar.

Ekonomi konusunda nezih bir dille yapılan eleştirileri takip ediyoruz ama bu kriz dilencileri, dünyaya baksınlar, Türkiye bu pandemi sürecini başarılı şekilde yürüttü. Bundan sonra da üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz.