Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul 2. Bölge Adayı Sırrı Süreyya Önder, Şişli'de seçim bürosu açılışını polis ablukası altında yaptı. Barış iradesi ile yola çıktıklarını söyleyen Bağımsız aday Önder, seçim bürosunu da "halkların kardeşliği için açalım" dedi.

İSTANBUL- Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul 2. Bölge Adayı Sırrı Süreyya Önder Şişli Merkez Seçim Bürosu haline getirilen Eşitlik ve Demokrasi Partisi il binasının açılışını gerçekleştirdi. Seçim bürosu açılışı için Osmaniye Metro'dan Şişli Camii'ne kadar polislerin yoğun yığınak yaptığı gözlenirken, zırhlı araçlar ve helikopter de açılış sırasında takipteydi.

İstanbul 2. Bölge Adayı Sırrı Süreyya Önder, "Kürt halkı seninle gurur duyuyor" sloganları eşliğinde karşılandı. Önder konuşmasına bölge esnafına verdikleri "geçici blok" için özür dileyerek başladı. Önder, "Bizi size nasıl tanıttılar bilmem ama önce hakkınızı helal edin. Sonra, bizden size bir tek fiske gelmeyecek bunu bilin. Bir camınız çizilirse hesabınızı bizden sorun. Çünkü: Biz barışa gönüllüyüz bunun için buradayız" dedi.

Önder, Kürt halkının, emekçilerin, devrimcilerin, sosyalistlerin barış iradesinde ortaklaştığına dikkat çekti. "Kürt halkının baskılara, tutuklamalara karşı barış iradesini koruduğunu" belirten Önder, "Barış iradesi ile yola çıktıysak Türkiye halkları, Kürt halkına teşekkür borçludur" dedi.

Düzen partilerinin şatafatlı konvoyları, gösterişli seçim bürolarıyla ve eskortlarıyla gezdiğini vurgulayan Önder, "Binbir türlü yoklukla çalışıyoruz ama bu Türkiye halklarının, Kürtlerin, Ermenilerin, bütün ötekilerin başına gelen ilk şey değil. Yüzde 10 barajını bırakım, mecliste grubu olup da hazine yardımı alamayan tek partiyiz. Yetmedi YSK’nın vetolarını devreye soktular. Bugün de diğer ilçelerden buraya hareket eden araçlarımız durduruldu" dedi.

Bu sırada kitle “AKP seçime tek başına gir” ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları attı.

Polis ablukası, tepede dolaşan helikopter ve açılışa gelenlerin engellenmesi üzerine yaratılmak istenen kışkırtıcı ortamı hisseden Sırı Süreyya Önder’in kitlenin sağduyulu ve dikkatli olması, provokasyona gelmeyerek barışçıl duruşunu sonuna kadar koruması yönündeki konuşmaları kitleden de destek görünce, açılış sorunsuz bir şekilde devam etti.

Önder, büro açılışı için kitleye seslenirken kadınların mücadelesine ve emeğine özel önem verdiğini belirtip, açılışı barış anneleri ve bir Ermeni kadınla yapmak istediğini söyledi.

Barış anneleri ve aynı zamanda Şişli EDP ilçe başkanı olan Ermeni kadın seramikçi Kayuş Çalıkman, Sırrı Süreyya Önder’le birlikte büroyu halkların kardeşliği adına açtılar.

DEMOKRAT HABER