Meclis'te, polise olağanüstü yetkiler vererek insan haklarını tehdit eden "İç Güvenlik Yasası"nı çıkarmaya çalışan AKP'ye karşı birleşen muhalefetin tutumunu Milliyet yazarı Mehmet Tezkan köşesine taşıdı. Tezkan, CHP, MHP ve HDP'nin "güvenlik yasası"na karşı olduğunu hatırlattığı yazısında, "İktidarın çıkarmak istediği yasa o kadar antidemokratik ki.. Hak ve özgürlükleri kısıtlamaya yönelik ki.. Keyfiliğe o kadar fazla izin veriyor ki.. Yargının yerine idareyi koyuyor ki.. Polise çok fazla yetki veriyor ki.. CHP de, MHP de, HDP de karşı çıkıyor.. MHP ile HDP’yi aynı çizgide buluşuyor.." dedi.

Tezkan'ın "Kobani IŞİD'in elinde olsaydı" başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

MHP ile HDP aynı çizgide buluşmuşsa!

Dilerim geri çekilme, tahliye operasyonu nedeniyle karambole gitmez..

Meclis’te çok önemli bir yasa var..

İç güvenlik yasası..

Cumhurbaşkanı da, Başbakan da öyle veya böyle çıkacak diyor.. Daha önce yazdım; polis devletini meşrulaştırma yasası dedim.. Otoriter devlet yasası dedim..

Bu yasa çıktığı zaman hak aramak için Anayasa’nın verdiği gösteri, yürüyüş hakkını unutun.. Protesto hakkını rafa kaldırın..

Başınıza her şey gelebilir.. Ne olduğunu anlamadan kendinizi dört duvar arasında bulabilirsiniz..

*

Maddeleri uzun uzun anlatmaya gerek yok.. Başbakan’ın sözünden yola çıkalım.. Başbakan dün AKP örgütüne hitap ederken dedi ki; MHP ile HDP aynı çizgide buluşuyorsa bunu sorgulamamız lazım..

Sorgulayalım..

Ne oldu da; MHP ile HDP aynı safta yer aldı

Ne oldu da; MHP ile HDP ortak muhalefete geçti..

Ne oldu da; MHP ile HDP sözcüleri aynı dili konuşuyor..

Ne oldu da; düşman kardeşleri dost     yaptı..

*

Benim çıkardığım sonuç şu..

Demek ki; iktidarın çıkarmak istediği yasa o kadar antidemokratik ki.. Hak ve özgürlükleri kısıtlamaya yönelik ki.. Keyfiliğe o kadar fazla izin veriyor ki.. Yargının yerine idareyi koyuyor ki.. Polise çok fazla yetki veriyor ki..

CHP de, MHP de, HDP de karşı çıkıyor..

MHP ile HDP’yi aynı çizgide buluşuyor..

Yazının tamamı için tıklayınız.

(Demokrat Haber)