64. Hükümet programını görüşmek için toplanan TBMM Genel Kurulu’nda gündeme  Tahir Elçi’nin öldürülmesi damga vurdu.  AKP’den “Hedef polisti, saldırı Baro Başkanına değildi” açıklaması geldi. CHP’li Veli Ağbaba, “Sizin elinizde kan var” diyerek iktidara tepki gösterdi.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, ”Ülkemizin istikrarını hedef alan bu saldırıları lanetliyor, bu ve benzeri saldırılara millet olarak boyun eğmeyeceğimizin altını bir kez daha çizmek istiyorum.” dedi.

ELÇİ’NİN FOTOĞRAFIYLA YEMİN

Veli Toprak’ın Sözcü’de yayımlanan haberine göre, HDP’li vekiller Meclis sıralarına Elçi’nin fotoğrafını koydu. Yemin etmek için kürsüye gelen Mardin Milletvekili Ali Atalan da Elçi’nin fotoğrafını kürsüye bıraktı. Yemin etmeyen üç vekil Leyla Zana, Selahattin Demirtaş ve Gülser Yıldırım kaldı.

‘SİZİN ELİNİZDE KAN VAR’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Diyarbakır’daki saldırıdan önce Suruç ve Ankara’da IŞİD’in yaptığı katliamlara dikkat çekti ve “Nerede bir barış eylemi varsa nerede bir eylem varsa AKP’nin besleyip büyüttüğü öfkeli gençler dediği, silah verdiği, MİT TIR’larıyla silah gönderdiği IŞİD katillerinden korkun. Sizin elinizde kan var” dedi.

‘HEDEF POLİSTİ’

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da HDP’nin şehit polis için taziyede bulunmamasını eleştirdi ve “Ölenin kimliği, siyaseti, ideolojisi olmaz. Oradaki saldırı Baro Başkanımıza değildir. Polise yapılan saldırıda hem polisimiz şehit olmuştur hem Baro Başkanı ölmüştür” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da “Bu saldırı ülkemiz üzerinde oynanan derin oyun ve tuzakların bulunduğu bir dönemde oldu” açıklaması yaptı.

AKP Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can’ın “Bizim orada bir laf vardır. ‘Çalma el kapısını, çalarlar kapını” sözü ise tartışmalara neden oldu. HDP’li İdris Baluken, “Tehdit ediyorsun, aferin sana. Esedullah timini kabul edip tehdit mi ediyorsun?” diye tepki gösterdi.