AKP İstanbul Milletvekili Oktay Saral, İç Güvenlik Paketi görüşmeleri sırasında HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’i ittiğini ve HDP Mersin Milletvekili Kürkçü’yü yumrukladığını söyledi.

Meclis Genel Kurulu'nda İç Güvenlik Paketi görüşmeleri sırasında çıkan kavga hakkında konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’ye yumruk attığını ve HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'i ittiğini itiraf etti.

Star TV'de canlı yayına katılan Saral, Kürkçü’ye yumruk atmasının yanı sıra CHP’li vekillere Meclis kürsüsü tokmağını salladığını da söyledi ve muhalefet vekillerini suçladı:

“Böyle muhalefet olursa insanın hem şeker hem yüksek tansiyon hastalığı olur.

Biz toplumun seçtiği toplumun iradesini, toplum neyse onu yansıtan insanlarız. Hiçbir sağduyulu insan, parlamento çatısı altında milli iradeyi sergilemesi gerekirken birilerine gösteri yapmaz.

Pervin Buldan’la Sebahat Tuncel Mustafa Elitaş’ı kıskaca almıştı. Gittim Sebahat hanıma utanmıyor musunuz, sizin burada ne işiniz var dedim. Onu iterek oradan uzaklaştırdım ama darp etmedim.

O sırada Kürkçü geldi ve bana sözler söylemeye başladı. Ben de tuttum yakasından, o da benim yakamdan tuttu. Sonra hakaret vari konuşmaya başladı. Ben de 4-5 yumruk salladım.” (Bianet)