AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, partisinin Çanakkale İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayram programında konuştu.

DBP’li (Demokratik Bölgeler Partisi) belediyelere kayyum atanmasını haklı ve meşru gördüğünü söyleyen Turan, hızını alamayarak HDP’ye de kayyum atanması gerektiğini söyledi. Turan, “Hatta o kayyum az, onların partisine de onların kapısına, zihnine de kayyum atanmalı” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, “Kayyumlarla kardeş falan olmayız. Çanakkale halkı Sur halkı ile kardeştir” diyerek, belediyelere kayyum atanmasına tepki gösteren Sur Belediyesi’nin "kardeş belediyesi" Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı da hedef gösterdi.

Turan, “Kötü olan şu; kayyum Sur'a atanıyor, ses Çanakkale'den çıkıyor. Kayyum oraya atanıyor, ses buradan çıkıyor” dedi.

“Çanakkale’de ‘milli’ olmayla ilgili bir sorun var” diyen Turan, Çanakkale Belediye Başkanı’na yönelik, “Herkes yerini, safını net ortaya koyacak. Terörün yanında mısın karşısında mısın kardeşim?" dedi.

TURAN'IN AÇIKLAMLARI

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın konuşması şöyle:

“Ne demek bu? Biz şöyle bir şey mi yaptık, seçim oldu, seçimi beğenmedik, beğenmediğimiz seçime de kayyum atadık. Böyle mi oldu? Hayır. Ne oldu? Seçim oldu, seçimden sonra 2 yıla yakın zaman geçti. İdareler soruşturma açtı, uyardı. Gittiler, geldiler. Sen terör örgütüyle olan ilişkini utanmadan, sıkılmadan kamu gücüyle yasal hale getirmeye çalışırsan, devletin aracıyla, siyah plakasıyla bomba taşıyıp hendek kazar, onlara para aktarmaya devam edersen oraya kayyum atamak bizim boynumuzun borcudur. ‘Hatta o kayyım az, onların partisine de onların kapısına, zihnine de kayyım atanmalı’ diye düşünüyorum. Kayyum atanacak tabii ki. Ama kötü olan şu, kayyum Sur’a atanıyor, ses Çanakkale’den çıkıyor. Kayyum oraya atanıyor, ses buradan çıkıyor. İsyanımız buna. Biz Türk ve Kürt kardeşliğini bilen insanlarız. Biz Hakkari ve Şırnak’ın kaderinin bir olduğunu bilen insanlarız. Ama gördük ki son dönemde Çanakkale’de de milli olmayla ilgili bir sınav var. Herkes yerini, safını net ortaya koyacak. Terörün yanında mısın karşısında mısın kardeşim?”