AKP Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, CNN Türk yayınında Afrin operasyonu ve barış çağrıları üzerine açıklamalar yaptı.

“Türkiye’de şiddete tanınan toleransı bazı arkadaşlarımız barışı içselleştirmek olarak anladı ama öyle değil. Şimdi bu sarsılıyor” dedi. Miroğlu, “Barışı kim istemez ama tarihsel arka planı bilmeden abartıya varmamak lazım” dedi.

KDP Başkanı Mesut Barzani’nin Afrin operasyonuna yönelik eleştirisinin hatırlatılması üzerine de Miroğlu, “Barzani’den beklenen daha gerçekçi açıklamalar yapmasıdır. Biden şunu demişti, ‘Barzani’nin PKK ile mutlu olmadığını biliyoruz…’ bu durum değişmedi. Barzani’nin bu panKürdizm’in dönüp bölgedeki Kürtlere yararı var mı? Bu yüzyılın Kürt yüzyılı olabileceğini söyleyenler olmuştu. Ben bu kanaatte değilim. Kürtler orada da burada da doğru liderliklerle ortaya çıkamadı. Önümüzdeki on yıllarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı Kürtler ve bölgedeki diğer halklar için en kıymetli değer olacak” dedi. Miroğlu, milletvekili olmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a borçlu olduğunu da söyleyerek bugün bölgedeki AK Parti teşkilatlarının saldırılara uğradığını ifade ederek 90’lı yıllardaki “HEP teşkilatları gibi” olduklarını belirtti.