Yerel seçim öncesi partisinin kadın belediye başkan adaylarını ziyaret eden Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Gürdal Akşit, partisinin Eskişehir İl Teşkilatı'nı ziyaret etti.

Güldal Akşit, Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili konuştu. Akşit, konuşmasında Berkin'in ailesini suçlayan ifadeler kullandı.

Partisinin kadın belediye başkan adaylarına destek vermek için geldiği Eskişehir'de, AKP İl Başkanlığı'nda konuşan, bir dönem Devlet Bakanlığı da yapan Akşit, Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili şunları söyledi:

"O yaştaki bir çocuğun o meydanlarda olmaması lazım. Şu ya da bu sebeple... Sebebi ne olursa olsun o yaştaki bir çocuk hiçbir şekilde o alanlara itilmemeli, yönlendirilmemeli ya da cezbetmemesi gerekir alanların da onu. Ama gençtir, bunu da tabi anlayışla karşılamak lazım ama ben anne babaların daha ihtimam göstermesini, çocuklarının bu genç yaşta tam olarak siyasi şeylerin yerleşmediği bir dönemde alanlarda heyecan ararken kendilerinin de hayatlarından olmasını uygun görmüyorum, tasvip etmiyorum, hakikaten üzüntüyle karşılıyorum.

Öte yandan yine trafik kazasında kaybettiğimiz gencecik polislerimiz var. Onlar da gençler ama görevleri için yollarda hayatlarını kaybediyorlar. Onlara da Allah'tan rahmet ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum"   (Sol)