AKP yerel seçimlerde adaylarına oy istemek için kapı kapı dolaşarak, üzerinde parti amblemi bulunan kahve, karanfil ve broşürlerin bulunduğu bir poşet bırakarak oy istedi.

Kadıköy'de bir süredir aynı poşetleri dağıtan AKP'lilerin dağıttığı kahve kutusunun içinde, "Kahve bahane. Asıl olan hep beraber huzur ve refah içinde yaşadığımız Büyük Türkiye'dir" yazılı, AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu imzalı kartvizit yer aldı.

ETHA'nın haberine göre; AKP'nin dağıttığı poşette, Kadıköy Belediye Başkan Adayı Hurşit Yıldırım'ın tanıtımı ve vaatlerine ilişkin bir el ilanı da bulunuyor. Kadıköylülerin tepki gösterdiği 'Eski Salı Pazarı'nın otopark yapılması" planının daha da genişletildiği ve revize edildiği görülen el ilanında, "Kurbağalıdere, Yoğurtçu Parkı, Eski Salıpazarı, Nikah Salonu, Söğütlüçeşme İstasyon ve stat çevresinde yaklaşık 2,5 km uzunluğundaki bölgeyi büyük bir kent parkı haline getireceğiz. Parkta; Marmara Denizi'ne su yolları ile birleşen göletler, sosyal ve kültürel aktivite alanları, kafeteryalar, gezinti ve bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, botanik bahçeleri, kent ekranı ve kısmi yeraltı otoparkı olacaktır" ifadeleri yer alıyor.

MİNİBÜS CADDESİNE HAVARAY PROJESİ

Kadıköy'ün trafik ve ulaşım sorununu havadan raylı sistemle sona erdireceklerini iddia eden AKP'li aday Hurşit Yıldırım, "Havaray'ı, Metro-Metrobüs-Marmaray ve Gebze tren hattıyla entegre edeceklerini" duyururken, kentsel dönüşümün halkı mağdur etmeyeceğini savundu.

AKP'nin İstanbul başta olmak üzere pek çok kentte yaşama geçirdiği kentsel dönüşüm projeleri, insanların yaşam alanlarından sürülmesine, barınma haklarının ellerinden alınmasına neden olurken, AKP'nin Kadıköy Belediyesi Adayı Hurşit Yıldırım, "Kadıköy'e Yeni İmar Müjdesi" başlıklı el ilanında, "Kentsel dönüşüm modelimizde mülkiyet sahiplerinin mevcut dair alanlarından 1 metrekaresi dahi kaybetmeden ve ekstra hiçbir ücret ödemeden taşınmazlarının yenilenmesi temel önceliğimiz olacaktır" vaatlerinde bulundu.

HURŞİT YILDIRIM'A KİMLİĞİ BELİRSİZ DESTEK PANKARTLARI

Kadıköy'ün pek çok noktasına, Kadıköy'lülerin daha önce adını hiç duymadığı platformların, AKP'nin Kadıköy Belediye Başkan Adayı Hurşit Yıldırım'a destek pankartları asıldı.

"Oylarımız, çocuklarımıza sağlıklı, hijyenik ve ücretsiz öğlen yemeği öereceek olan Hurşit Yıldırım'a" yazılı pankartlarda Kadıköy Okul Aile Birliği Platformu, "Oyumuz, Yeni İmar Planı ile bizi riskli binalardan kurtaracak Hurşit Yıldırım'a" pankartında Kadıköy Sosyal Sorumluluk Platformu, "E5 ve Boğaz Köprüsü yolundan doğrudan Fikirtepe'ye ulaşım sağlayacak Fikirtepe Kavşağı projesi için oyumuz Hurşit Yıldırım'a" yazılı pankartlarda ise Fikirtepe Platformu imzaları bulunuyor.

Kadıköy'de daha önce de adı duyulmamış, varlığı konusunda tereddütler bulunan platformlarla AKP'ye destek verilirken, seçimler öncesi ortaya çıkarak Hurşit Yıldırım'a destek isteyen platformların da benzer bir özellik taşıdığı tahmin ediliyor.