Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, Gezi Parkı eylemleri ile başlayan 'İktidar yaşam tarzına müdahale ediyor' tartışmaları üzerine AKP bu konuda halkın nabzını tuttu.

AKP'nin araştırmasına göre yaşam tarzına müdahale edildiğini en çok İzmirliler dile getirdi. AKP'nin bir önce MYK toplantısında masaya yatırılan araştırma sonuçlarına göre, kıyılara gittikçe yaşam tarzına müdahale edildiğini düşünenlerin oranı artıyor. Ancak iç kesimlerde bu oran yüzde 15-20 arasında değişiyor.

YÜZDE 55 'MÜDAHALE EDİLİYOR' DİYOR

Ankette yaşam tarzına müdahale edildiğini düşünenlerin oranı yüzde 55 civarında çıktı. Ankara ve İstanbul'da bu oran yüzde 35-40'lara düşüyor. Genel olarak kıyı şeridinde yaşam tarzına müdahale edildiğini düşünenlerin oranı yüzde 40-45 bandında yer alıyor. İç bölgelere doğru geldikçe bu oran yüzde 30'ların altına iniyor.

YÜZDE 35-40 'HİÇBİR ŞEKİLDE AKP'YE OY VERMEM' DEDİ

Anket sonuçlarını değerlendiren AKP kurmayları, yaptırdıkları anketlerde hiçbir şekilde AKP'ye oy vermeyeceğini söyleyenlerin oranının yüzde 35-40 arasında çıktığını, yaşam tarzına müdahale edildiğini düşünenlerin de toplumun bu kesiminde yer aldığını dile getirdi.