AKP’nin İzmir’deki ilçe belediye başkan adayları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle yarın açıklanacak.

Adayların tanıtılacağı törenin yapılacağı Halkapınar Spor Salonu’nda hazırlıklar sürüyor.

Törende, AKP’nin adaylarının yanı sıra MHP’nin adayları da açıklanacak.

AKP’nin, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde İzmir’de belirlediği ilçe belediye başkan adayları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yarın saat 14.00’de Halkapınar Spor Salonu’nda düzenlenecek törenle açıklanacak.

Konuşmaların yapılacağı platformun sağ tarafına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, sol tarafına da AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin fotoğrafları konuldu.

Toplantıya TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ruhsar Pekcan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve partililer katılacak.

‘ADAY BELİRLERKEN DENEYİMİ ÖN PLANDA TUTTUK’

Program öncesi bilgi veren AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “30 ilçemiz belli, bir kısmı AK Parti olacak belli bir kesimde MHP adayları olacak. Uzun çalışmalar neticesinde adaylarımızı belirledik, temayül yoklaması, kamuoyu yoklamaları yaptık. Bu kararlar yapışan çalışmaların ardından verildi” diye konuştu.

Yapılan son toplantıda adayların belirlendiğini ifade eden Başkan Şengül, “Adaylarımızı belirlerken kamuoyunda bilinirliğinden ziyade, bilgi birikimi, deneyimini ön planda tuttuk. İnce eleyip sık dokuduk. İzmir ile ilgili ciddi çalışmalarımız var. Sorunları yakından biliyoruz, ulaşım sorunu, çöp büyük bir sorun teşkil ediyor” dedi.

‘HERKES KAZANDIĞI İLÇEDE KENDİ ADAYINI ÇIKARACAK’

Şengül, gazetecilerin “Kaç ilçede MHP’li aday gösterilecek”  sorusuna şu yanıtı verdi:

“Herkes öncelikle kendi kazandığı ilçelerde kendi adaylarını çıkaracak. Onun dışında kazanılmamış ilçelerde hangi parti ikinci parti olduysa onun adayları çıkarılıp, destek verilecek. Bundan yola çıkarılarak gerekli görüşmeler yapıldı ve belli mutabakata varıldı. Bugün son görüşmelerle netleşecek. AK Parti’nin çıkaracağı isimler netleşti. AK Parti’de belki bir iki ilçede isim değişikliği olabilir. MHP’ye 6 ilçe verildi, bir iki ilçe için görüşmeler devam ediyor.”