AKP’de İmralı heyeti ile birlikte, HDP yönetiminin de değişmesi gerektiğine ilişkin değerlendirmeler yapıldığı iddia edildi.

HDP'nin AKP tarafından 'yeniden dizayn' edilmek istendiği öne sürüldü.

Erdem Gül'ün Cumhuriyet'te yer alan kulis haberine göre HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’tan rahatsız olan AKP yönetiminde, cezaevinden çıktıktan sonra Gülen cemaatine yönelik suçlamalarda bulunan DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle’nin HDP’de etkin konuma gelmesi yönünde formüller seslendiriliyor.

AKP’de bu görüş çerçevesinde HDP adına İmralı ziyaretlerini gerçekleştiren heyetin değişmesi konusunun bir süredir konuşulduğu iddia edildi.

Kulis haberinde şu iddialara da yer verildi:

"AKP’de İmralı heyetinin yanısıra, asıl olarak, HDP yönetimi ve etkili kadrolarının da sürece göre yeniden şekillendirilmesi gerektiği görüşleri seslendiriliyor. AKP’de özellikle Kobani eylemleri sırasındaki açıklamaları nedeniyle Demirtaş’tan büyük rahatsızlık duyuluyor. Demirtaş’a yönelik rahatsızlık, Kobani eylemlerindeki açıklamaları ile sınırlı değil.

AKP’de bu değerlendirmeler çerçevesinde partinin genel başkanlık düzeyinde yeniden şekillendirilmesi adına olası isimlerle konuşuluyor. Bu çerçede DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle’nin Demirtaş’ın yerine partinin başına geçebileceği bu olmuyorsa da Ankara’da siyaset yapmasını sağlayacak etkili bir göreve gelmesi gerektiği formülleri AKP içinde dile getiriliyor. Buna göre Dicle’nin HDP’nin gideceği bir kongre sürecinde genel başkan olabileceği, öne alınacak 2015 seçimlerinde de milletvekili seçilebileceği formülleri üzerinde değerlendirmeler yapılıyor."