Hakkari’de AKP’den milletvekili aday adayı olan Necmi Güldal, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Güldal, yaptığı açıklamada, ”Gördüğüm lüzum üzerine 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için AK Parti’de aday adayı başvurusu yapmıştım. Aday adaylığından bugünden itibaren çekiliyorum” dedi.

1 Kasım’da yapılacak olan 26. dönem milletvekili seçimleri için partilerin aday adaylığı başvuruları sona erdi. 7 Haziran seçimleri için 30 kişinin aday adaylık başvurusu yaptığı Hakkari’de AKP’ye 1 Kasım seçimleri için 3 kişi adaylık başvurusu yaptı.

31 Ağustos tarihinde başlayıp 3 Eylül’de sona eren aday adaylığı başvurusunda AKP’nin Hakkari Milletvekili adayları Osman Kızılban, Rustem Zeydan ve Mehmet Ertuş’un 1 Kasım seçimleri için başvuru yapmadıkları öğrenilirken, 7 Haziran seçimlerinde aday adaylık başvurusu yapan 30 kişiden sadece Ahmet Budak’ın aday adaylığı başvurusu yaptığı belirtildi.

1 Kasım’da yapılacak 26. dönem milletvekili seçimlerinde AKP’den Hakkari Milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yapanların, Abdi Tatlı, Necmi Güldal ve Ahmet Budak olduğu öğrenildi.

GÜLDAL ÇEKİLDİ BİLE

Bu tablonun şaşkınlığını yaşayan AKP aldığı bir haberle daha da sarsıldı. Üç adaydan biri olan Necmi Güldal ‘Gördüğüm lüzum üzerine AKP adaylığından çekiliyorum’ açıklaması yaptı. (Yüksekova Haber)