AKP Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, çevre ve şehircilik politikalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Daha önce çok sayıda uygulamaya ilişkin halk tepki göstermemiş gibi konuşan Çiğdem Karaaslan, “Diğer siyasi partiler sözde 'çevreciyiz' diyorlar ama sözde değil özde uygulamaları hayata geçiren ve somut adımlar atmak bizim işimiz. AK Parti, Türkiye'nin ilk ve tek çocuk dostu, Türkiye'nin ilk ve tek her engelli açısından ulaşılabilir ve son olarak Türkiye'nin ilk ve tek çevre dostu partisidir” dedi.

Kentsel dönüşüm konusunda açıklamalarda bulunan Karaaslan, “Türkiye şehirlerinin maalesef çok büyük çoğunluğu kentsel dönüşüm ihtiyacı ile karşımızda durmakta. Şehirlerimizde çarpık yapılaşmanın ortadan kalkması için adımlarımızı attık. Ama İstanbul'daki binaların çökmesi bize gösterdi ki bu konudaki hamlelerin ivedilikle hayata geçmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Merkezi için Sıfır Atık Projesi üzerine çalışıldığını söyleyen Karaaslan, “Diğer siyasi partiler sözde 'çevreciyiz' diyorlar ama sözde değil özde uygulamaları hayata geçiren ve somut adımlar atmak bizim işimiz. AK Parti, Türkiye'nin ilk ve tek çocuk dostu, Türkiye'nin ilk ve tek her engelli açısından ulaşılabilir ve son olarak Türkiye'nin ilk ve tek çevre dostu partisidir” iddiasında bulundu.