AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'yeni partiler vekil isterlerse veririm' açıklamasını eleştirdi.

Ünal, "Türk siyasetinde bir bidat adeta oluşturdular. Bu, ‘kiralık vekil’ çok çirkin bir ifade, farkındayım. Milletin iradesi kimsenin tekelinde değildir" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener,  'Yeni partilerden birinin genel başkanı sizden 20 milletvekili isterse, verir misiniz?' sorusunu “Sayın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan nasıl gidip istediysem benden de Sayın Ali Babacan veya Ahmet Davutoğlu böyle bir talepte bulunduğu zaman elbette evet derim” diye yanıtlamıştı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, katıldığı bir canlı yayında Akşener'in dünkü sözlerinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Türk siyasetinde bir bidat adeta oluşturdular. Bu, ‘kiralık vekil’ çok çirkin bir ifade, farkındayım. Milletin iradesi kimsenin tekelinde değildir. Siz parti içi demokrasiden bahsedeceksiniz, millet iradesinden bahsedeceksiniz. Sonra milletin iradesiyle CHP’den ya da İYİ Parti’den seçilmiş vekilleri kiralayacaksınız. Sonra da diyeceksiniz ki demokrasiyi güçlendirmek için bunu yapıyoruz. Kusura bakmayın, buna kimse inanmaz."