Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin Başkanı Geerth Wilders'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'ye "terörist" yakıştırması yaptığı Twitter mesajına AKP'den sert tepki geldi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Türk ve İslam karşıtı duruşuyla bilinen Wilders'ın cumartesi gecesi yaptığı sosyal medya paylaşımına bir dizi mesajla yanıt verdi.

Çelik, tüm Twitter mesajlarını "Terörist Wilders" (#TerroristGeertWilders) etiketiyle paylaşırken, Hollandalı milletvekiline "Ahlaksız, insanlık düşmanı ve faşist" diye hitap etti.

Ömer Çelik yaptığı açıklamada, "Geert Wilders gibi faşistler Cumhurbaşkanımıza saldırırken niyetleri Suriye’de, Libya’da mazlumların kanını dökmektir ve Avrupa’da Hitler’in Yahudilere yaptığı zalimliği Müslümanlara yapmaktır. Cumhurbaşkanımız işte bu faşizme geçit vermiyor" ifadelerini kullandı.

Çelik ayrıca sözlerine, "Bu insanlık düşmanı faşistlerin Cumhurbaşkanımıza saldırmasından gurur duyuyoruz çünkü bunlar insanlık adına mücadele eden herkese düşmandırlar. Bunların övdüklerinden olmak utançların en büyüğüdür" sözleriyle devam etti.

WİLDERS FASLILARA HAKARET ETTİĞİ GEREKÇESİYLE 6 YILDIR YARGILANIYORDU

İslam karşıtı Wilders daha önce de birçok kez yaptığı sosyal medya paylaşımları ve sarf ettiği sözler nedeniyle tepkilere neden olmuş ve yargılanmıştı.

Wilders 2014 yılında Faslılara söylediği sözler nedeniyle 6 yıl yargılanmış, Hollanda Temyiz Mahkemesi geçtiğimiz eylül ayında Wilders'ın, Faslılara kasıtlı olarak hakaret ettiği hükmüne varsa da "ayrımcılığa teşvik" ve "nefret söylemi" suçlarından beraat kararı vermişti.

Aynı mahkeme, Wilders'i "azınlık gruba hakaret etmekten" de suçlu bulmuştu.

Kaynak: euronews