Meclis'te, Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ilgili itirazları değerlendirmek üzere komisyon kurulacak.

AK Parti yetkilileri, KHK'larla ilgili "teknik çalışma" yapmak üzere oluşturulacak komisyon konusunu muhalefet partileriyle paylaştı. Kurulacak komisyonda, her partiden birer temsilcinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de yer alacak.

Muhalefet partilerinin bugün partilerini temsilen birer üye bildirmeleri halinde komisyon çalışmalarına gelecek hafta başlayacak.

CHP'DEN YANIT

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, KHK Komisyonu ile ilgili AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı’dan bugün bir telefon aldıklarını belirtti.

TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, AKP'nin teklif ettiği KHK Komisyonu'na ilişkin şu bilgileri verdi:

"KHK Komisyonu ile ilgili Sayın Naci Bostancı’dan bugün nihayet bir telefon aldık. Hükümetin ve tüm siyasi partilerin birer kişi temsiliyle bir komisyon kurulmasını öneriyorlar. Yetkili kurullarımıza götüreceğiz ama bunu her ortamda hatırlattığımız gibi burada da söylemek lazım.

Birer kişiden oluşan komisyon kurmak yerine bu Meclis’te 20’nin üzerinde üye ile çalışan çok sayıda 20’ye yakın uzmanlık komisyonu var, ihtisas komisyonu var, mevcut komisyonları çalıştırmayıp göstermelik komisyon kurarak dünyaya 'biz KHK’larda Meclis’te mutabakat arıyoruz' diyemezsiniz.

Bundan sonraki KHK’lar çıkmadan önce istişare için ise elbette görüş sorsunlar ama bundan önceki KHK’ların görüşüleceği yer Meclis Genel Kurulu’dur. Bekleyenlerin görüşüleceği yer Meclis’in resmi komisyonlarıdır. Bu konudaki yetki aşımına karar verecek olan da Anayasa Mahkemesidir.”