AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun atama yetkisinin elinden alınması sonrası NTV kanalında açıklamada bulundu.

Mehmet Ali Şahin yaptığı açıklamada, "Kendi ayağımıza kurşun sıkacak bir davranış bizden beklenmemeli. Bu uyumu bozacak bir görüntü vermek halk nezdinde bizi sıkıntıya sokar. Bu konuda herkes hassastır. Son MKYK'da olanları buna bağlamak son derece yanlıştır. Yaşananlar AK Parti olarak yürüyüşümüzü etkileyecek şeyler değil" iddiasında bulundu. 

Erken seçim tartışmalarına ilişkin de konuşan Şahin, "Kongremizi yeni yaptık. Gündemimizde Türkiye'nin sorunları var ve yapmak zorunda olduklarımız var. Ne kongre ne erken seçim gündemimizde... Seçim 2019'da olacak. Kılıçdaroğlu erken seçime gitmek istiyorlarsa tekliflerini versinler" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK), AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kullandığı 'il ve ilçe başkanlarının atanması' yetkisini 51 kişilik MKYK'da 48 kişinin imzasıyla sunulan önergeyle yeniden MKYK’ya verilerek o yetki Davutoğlu'nun elinden alınmıştı.

Davutoğlu’nun alınacak karar sebebiyle bu toplantıya katılmak istemediği, ancak uzun uğraşlar sonucu ikna edildiği iddiaları basına yansımıştı.